Heti egy küzdősport edzés elég lenne mellé?
Lassan fél éve kettlebellezem, ijesztő fejlődést sikerült elérni a kezdeti szintemhez képest. Egy ideje heti 3 edzésre járok, és arra gondoltam, hogy szeretnék elkezdeni valami küzdősportot a pénteki helyett, viszont nem sok időm lenne rá. Hétfő-szerda kettlebell, és ahova lehetőségem lenne menni, ott csak pénteken lenne Thai-box vagy MMA edzés. Ezt még nem döntöttem el, hogy melyiket csinálnám szívesebben.
Sajnos küzdősportok terén nagyon nem vagyok otthon, hogy milyen intenzitású edzések vannak, stb.
Tehát a kérdés az, hogy vajon elég lenne heti 1db pénteki küzdősport, valami fejlődés eléréséhez, vagy akkor inkább maradjak a heti 3 kettlebellnél?
El lehet menni 1-et boxolni, mert jópofa sport. Heti 1 box edzéssel a mozgásod, ütésed már néhány év alatt jobb lesz amúgy. Thaiboxxal heti 3 edzéssel sem különösebben..
Kettlebell az ízületeidnek rosszat fog tenni, jó hatása lenne a változatos mozgásnak.
Tehát igen érdemes, de nem akarsz boxoló bajnok lenni. Csak élvezd, a küzdősportok szórakozásra vannak! Legalábbis harcművészeknek biztos, aki meg nagyon komolyan veszi és versenyezni megy.. annak is elsősorban élveznie kellene a kis "keringőket" :)
Köszönöm a válaszaitokat.
Utolsó: Én teljesen mást hallottam eddig a kettlebell izületekre gyakorolt hatásáról, és elég változatosak az edzések is, így abban bízom, hogy ne legyen igazad, és ne legyen baja az izületeimnek. A gyakorlatok tárházából szinte megunhatatlan.
Abban viszont egyetértek, hogy egy kicsit más stílusú mozgásra is lehetne igény mellette, bár a box sosem állt közel hozzám. Semmiképpen sem szeretném abbahagyni, mert imádom, csak ha már sikerült némi erőt felhalmozni, akkor hasznosítanám is. :)
Kívánom én is, hogy ne legyen igazam!
Combat Sambós ismerősöm (ha valakinek ismerős még innen gyikről, a Késes Krisz) jár ki Oroszországba (muszáj neki), és nem olyan nagy divat már a kettlebell ott sem.
De úgy is érezni fogod ha neadjisten fájna valamid, addigra bika erős leszel már, és tudod milyen edzésen kell változtatni.
Sok sikert, egészséget! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!