Milyen küzdősportot ajánlanátok?
22 éves fiú vagyok. 174 cm magas, 72 kg. A lábam nagyon izmosak, azonban viszonylag rövidek. A karjaim is egész izmosak, viszont amióta egyetemre járok, nem mozgok annyit, így nem túl kockás már a hasam, kimondottan kezd növekedni.
Gyerek koromban másfél évet karatéztam, aztán 1 évet judoztam. 17 éves voltam, mikor el kezdtem kick-boxolni. Másfél évig csináltam. Ez eléggé bejött, tetszett a sok nyújtás, meg hogy a lábamat is használhatom. Egyetem alatt meg a krav-magát próbáltam, de nem jött be, leginkább azért, mert kicsi volt a terem, meg a legtöbb srác, aki odajárt, tesinek vette fel az egyetemen, és nem is álltak hozzá komolyan.
Most elhatároztam, hogy újra elkezdenék valamilyen küzdősportot. Azért űznék újra ilyen sportot, hogy testileg edzettebb legyek, de azért szarrá sem akarom magam veretni, na meg persze az önbizalmamnak is jót tenne. Ha már nem vagyok magas, attól még ne kelljen gyengének is éreznem magam a 185 cm-s társaim mellett.
Persze cél még az is, hogy az utcán meg tudjam védeni magam, de ahhoz úgyis több éves gyakorlás szükséges, mire éles helyzetben is kellően helytállnék. Kés esetén meg inkább csak futnék, mert abban még gyors is vagyok. :) Versenyezni nem szeretnék, időm nincs rá suli mellett. Szóval Budapesten lakom a a XI. kerületben. Most egyelőre csak rövidebb távra 1-2 évre tervezek, mert 2 év múlva már nem leszek egyetemista, változnak a körülmények.
Ti mit ajánlanátok? Én mostanában a thai-box-ot meg a box-ot nézegettem a vonaboxing.hu-n. ( Őket nyomatják nálunk az egyetemen, igazából nem tudom mennyire jók, de legalább közel vannak :))
önvédelemre nem küzdősportot gyakorlunk..
előző: Aikido és WingChun nem küzdősport..
Aikido-t amúgy sem nagyon oktatnak Magyarországon, néhány városban van jó edzés, de szinte mindenütt kamu sz.ar. ami mondjuk a kravmagánál oké hogy jobb, de nem ez a szint amit meg kéne pályázni.
Kérdező, kravmagát nem is lehet komolyan venni. mint ahogy a Narútót sem kell komolyan venni.
menj el boxolni, vagy birkózni (szabad fogású). a rövidebb végtagjaidhoz jobb a birkózás, de igazából amit gyakorolsz, abban leszel jó..
Pesten mehetsz még Savate-ozni, az azért megér egy kipróbálást.
önvédelemre meg Kali-zni, vagy a Zölleihez jujutsu alapú katonai kézitusát tanulni. talán ő a legajánlottabb. nagyjából :)
ha a box és birkó edzésekkel vannak rossz tapasztalataid, akkor szerencséd hogy nem látogatsz "harcművészet" edzéseket.
napokra elmenne az életkedved olyan kamu sz.arok vannak. szégyentelenek...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!