Melyiket válasszam?
Figyelt kérdés
nekem lesz egy kúrám és ahhoz kellene.
fehérje+creatin+kaja megvan csak nemtudom hogy gluamin vagy bcaa kellene a tömegeléshez inkább.
2012. júl. 15. 17:47
1/9 anonim válasza:
Tömegnöveléshez nem szoktam külön aminosavat használni, de legyen akkor BCAA, mert abból a szervezet tud glutamint is előállítani. Gyors ch is van edzés utánra? Multivitamin?:)
2/9 A kérdező kommentje:
igen szőlőcukor van.
2012. júl. 15. 17:53
3/9 anonim válasza:
Az is megteszi, de ha van lóvé, akkor vitargo-t javaslok.
4/9 A kérdező kommentje:
és a bcaa sokat ér a tömegelésnél.
mint már írtam kaja fehérje creatin megvan, ezek mellett napi 60g bcaa sokat érne?
2012. júl. 15. 17:59
5/9 anonim válasza:
60g az nem kevés, napi 20-25g is megteszi, de nem ezen fog múlni. Én nem költök rá tömegelésnél, szerintem szálkásításnál fontosabb. De persze mindenre van ellenvélemény is. Ha tudsz rá pénzt szánni, tuti, hogy hasznos lesz, de az étrended fog többet számítani.
6/9 A kérdező kommentje:
de nem úgy van hogy ha több akkor jobb?
3x20g bcaa?
2012. júl. 15. 18:03
7/9 anonim válasza:
De jobb egy szintig, de nem jelent sokkal több előnyt, ha kilószámra eszed és nem is kifizetődő. Reggel 5g,edzés előtt 5-10g, közben 5 g, majd utána 5g. Lefekvéskor is 5g.
8/9 anonim válasza:
Jó megoldás 10-15g/adag BCAA szedése. Általában éhgyomorra. Vagy egy olyan gyors protein alkalmazásával, amiben hozzáadott BCAA és Leucin is van. Amennyiben 2:1:1 arányú BCAA-at vásárolsz, úgy érdemes még plusszban kb. 3g L-leucint is hozzátenni. BCAA-t naponta többször is lehet alkalmazni, de mindig valamilyen fehérjedús szilárd kajával vagy minőségi protein turmixal. Edzésnapokon jó megoldás edzés előtt közben és után is használni, mivel a legnagyobb szükség ekkor van az izom anyagpotlására, edzésintenzitás alatti anabol állapot fenntartására. Hogy mekkora legyen a dózis ez egyénfüggő, saját magadnak kell megtapasztalni. Amire figyelni kell, hogy szénhidráttal együtt használni a BCAA-kat.
9/9 anonim válasza:
sztem hagyd az ilyen sz*rokat csinálj egy jó étrendet meg járj rendszeresen edzésre :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!