Önvédelemre szerintetek melyik küzdősport, harcművészet a legalkalmasabb, és miért? Ti melyiket szeretitek a legjobban?
1. Mindegyik harcművészet vagy küzdősport használható önvédelemre, csak attól függ, mennyire tudja kiaknázni a harcos a benne rejlő potenciált (testfelépítés, tehetség, gyakorlásra szánt idő/energia, oktatás minősége stb)
2. Értelemszerűen mindenkinek az a legalkalmasabb stílus, amelyiket űzi. Ha nem lenne alkalmas, akkor nem csinálná. Innen kezdve, ha csak nem egy átverésben vesz részt, és nem kamu oktatást kap, akkor tudja is használni önvédelemre.
3. Megint csak értelemszerűen mindenkinek az a stílus a kedvence, amelyiket éppen csinálja, ezt már kifejtettem az előző válaszban.
Egyéb kérdés?
Nekem a krav maga a kedvencem, mert elsődleges célom az önvédelem, és nincs túl sok időm, hogy foglalkozzak vele.
Így természetesen ezt ajánlom, vagy egyéb önvédelmi rendszert pl defendo.
Javaslom egyébként, hogy több stílust is próbálj ki, tőled is függ, hogy melyikre vagy fogékony, és valóban, az edző személye is fontos (sajnos nem nehéz olyan edzőt kifogni, aki mellett csak vegetálsz).
Bár szerintem utcai szituációra kevésbé készítenek fel, a küzdősportokat, harcművészeteket is érdemes megismerni, gyengébb nem leszel. Ha átlagember vagy, Magyarországon a legvalószínűbb, h leszólítanak egy kis apróért, vagy belédköt egy részeg a bárpultnál, vagy a villamoson. Az ilyen helyzetek gyakran nem fajulnak a tettlegességig, illetve a támadód meghátrál ha látja, hogy nem vagy teljesen kiszolgáltatott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!