Kyokushin karate mellett más küzdősport, jobb fejlődés érdekében?
1 éve karatézok,jövőre már versenyezni fogok,arra gondoltam nyáron úgy is van időm,mellette elkezdenék valami küzdősportot,hogy jobban fejlődjek,mert nem ártana:D
Alap technikákat tudom,ütés,rúgás stb..Rúgásoknál:mea geri,mawashi geri stb.
Mivel a komolyabb rúgásokat magasabb övfokozaton tanítják meg,ezért gondoltam a taekwondo-ra kiegészítésnek,olyan edzést keresek ahol csak a technikákkal foglalkoznak.
Egyébként kérdeznék még vmit :
Sajnos eléggé alacsony vagyok (169 cm) és rövidek a végtagjaim,ha küzdés van nagyon idegesít,hogy nem érek el senkit, mert rövidek a kezeim.Mindenki magasabb nálam ők csak messzebbről ütögetnek rugdosnak,én meg nemtudok mit csinálni,erre tudtok vmi jó tanácsot?
A téma baromság. Ha "versenykaratéjozni" akarsz miért nem tanulsz olyan helyet, ahol jól megtanítják a "versenykaratéjozást" ? És akkor nem kellene kiegészítő edzés mellette.
A rúgásokat ha tudnád, akkor 1-2 rúgással leterítenéd az ellenfeled. Nem sportszerű dolog rúgni, ezért küzdősportokban rúgásnak csúfolt láblendítéseket használnak. Bármilyen komoly harcművészetet elmész tanulni, néhány év, hónap alatt mint kiegészítés megtanulnád beosztani a távolságot úgy, hogy ne rúgótávon kívüli cicaviadal legyen a küzdelmedből hanem hatékony, gyors pusztítás. Végső soron küzdősportoknál is ez a lényeg, csak szabályos keretek között.
De ez a versengés.. szerintem elbaltázott ötlet, először erősödj meg ÉS amikor már olyan szinten vagy, hogy igazából nem érdekel helyezés, csak versenyzőket szeretnél elp.icsázni, akkor esetleg érdemes lehet elindulni. Én itt vagyok, csak fura mód semmi értelmét nem látom hogy a versenyekkel fáradjak. Pedig most lenne igazi, csak egy semmit nemérő címen kívül nem érnék el vele semmit..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!