A tégla törés valódi képesség?!
Úgyértem hogy amiket látni hogy x téglát ketté törnek az miből van? Pl ebben a videóban: http://www.youtube.com/watch?v=6XxmlnFmJUM&feature=relmfu
Csak mert én előszedtem itthon még a régi időkből való kommunista téglát és kizárólag kalapáccsal tudtam ketté ütni így!Lábbal se ment nemhogy ököllel!Pedig nemvagyok könnyű és gyenge sem!Szóval ezek valami puha anyagból vannak direkt erre vagy mi?!
A karate mesterek azért tudnak téglát törni, mert meg van hozzá a technikájuk és a sebességük. De nem ez a lényeg! Hanem az, hogy fel van edzve a csontozatuk.
Na most, miközben egy kemény tárgyat ütögetnek a csontjukban (mármint magában a csontban) apró mikro repedések és törések keletkeznek, ilyenkor a szervezet automatikusan kalciummal és magnéziummal pótolja ezeket a mikrorepedéseket. És egy idő után a csont belsejében lévő szivacsos állomány elkezd sűrűsödni, magyarul egyre keményebb lesz a csontozat. Valamint az idegek nagy része is elhal, ezért kevésbé fáj nekik.
Ez az úgynevezett csont feledzés, igen hosszú és aprólékos idő. Nem csak karatésok edzik fel az öklüket, hanem a thai boxosok a sípcsontjukat, a shaolin kung-fusok pedig az egész testüket.
Na meg persze az elején említett gyorsaság valamint az ütés technikájának a pontos kivitelezése is fontos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!