Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » A tégla törés valódi képesség?!

A tégla törés valódi képesség?!

Figyelt kérdés

Úgyértem hogy amiket látni hogy x téglát ketté törnek az miből van? Pl ebben a videóban: http://www.youtube.com/watch?v=6XxmlnFmJUM&feature=relmfu

Csak mert én előszedtem itthon még a régi időkből való kommunista téglát és kizárólag kalapáccsal tudtam ketté ütni így!Lábbal se ment nemhogy ököllel!Pedig nemvagyok könnyű és gyenge sem!Szóval ezek valami puha anyagból vannak direkt erre vagy mi?!

2012. ápr. 30. 17:00
 1/4 anonim ***** válasza:

A karate mesterek azért tudnak téglát törni, mert meg van hozzá a technikájuk és a sebességük. De nem ez a lényeg! Hanem az, hogy fel van edzve a csontozatuk.

Na most, miközben egy kemény tárgyat ütögetnek a csontjukban (mármint magában a csontban) apró mikro repedések és törések keletkeznek, ilyenkor a szervezet automatikusan kalciummal és magnéziummal pótolja ezeket a mikrorepedéseket. És egy idő után a csont belsejében lévő szivacsos állomány elkezd sűrűsödni, magyarul egyre keményebb lesz a csontozat. Valamint az idegek nagy része is elhal, ezért kevésbé fáj nekik.

Ez az úgynevezett csont feledzés, igen hosszú és aprólékos idő. Nem csak karatésok edzik fel az öklüket, hanem a thai boxosok a sípcsontjukat, a shaolin kung-fusok pedig az egész testüket.

Na meg persze az elején említett gyorsaság valamint az ütés technikájának a pontos kivitelezése is fontos.

2012. ápr. 30. 19:21
 2/4 anonim ***** válasza:
de a videoban szereplö téglák nem olyanok mint a régi itthoni téglák... sokkal hosszabbnak és vékonyabbnak néz ki a videoban látott.
2012. ápr. 30. 23:00
 3/4 anonim válasza:
Ez jó!:D
2012. máj. 2. 09:36
 4/4 A kérdező kommentje:
Értem és köszönöm!
2012. máj. 5. 16:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!