A boxmeccseken egy csomó olyan helyzet van, amikor üthetne mindkét fél, de helyette csak állnak, meg hajolgatnak. Miért nem kezd el az egyik egy ütéssorozatot, teljes erejéből? (bővebben lent)
Ütné mint a sz*rt, én valahogy így képzelek el minden boxmeccset: http://www.youtube.com/watch?v=yE9B3Eentvs
Ehelyett egy csomószor pontozással nyernek, az meg milyen punciság már?? Csak ritkán van nagy bunyó. :(
Nem hiszem el, hogyha megsorozza, kap vagy 5-10 ütést fejre, akkor nem lesz KO.
Ezt a dolgot sok oldalról meg lehet közelíteni. De igyekszem minél sok oldalúbb és egyértelműbb választ adni.
Attól is függ, hogy a meccs melyik fázisában van ez a "várakozás". A meccsek elején sokszor lehet látni, hogy nincs sok ütésváltás. Ennek oka lehet az, hogy mindkét bokszoló még csak ismerkedik a másikkal. De, vannak olyan bokszolók, akik az első másodperctől támadást indítanak és nem kegyelmeznek(Mike Tyson egy igazán jó példa rá). Taktikázhatnak is, keresik az ellenfél gyengéit vagy azt a pontot, ahol éppen betudnak vinni egy-egy ütést. Mivel a meccs elején igen csak koncentráltak és összeszedettek, csak nehéz munkával lehet igazán megtörni ilyenkor a védelmet. Akadnak helyzetek, amikor a bokszoló egy teljesen más kaliberű bokszolóval vív tegyük fel felhozó meccset. Teljesen más a pszichológiai hozzáállás is a meccshez. Itt a jobb bokszolónak alapból könnyebb a dolga, mert mindenki tudja a meccs kimenetelét. Habár, ha jobban belegondolunk a rosszabb bokszolónak is lehet egy előnye, ha erre oda figyel, mivel nincs mit veszteni-e, így nincs akkora nyomás rajta, felszabadultabban bokszolhat. Ezt majd egy másik témánál jobban kilehet tárgyalni. A témához visszatérve. Ez nagyon sok mindentől függ(bokszolók lelki és pszichológia állapota? milyen kaliberű meccs? mennyire fontos ez a meccs? felkészültség? a bokszolók stílusa, erőssége, gyenge pontjai?).
Remélem, hogy tudtam némi távpontot adni a válaszod megtalálásában. :)
Természetesen sosem volt még rajtam kesztyű, és sosem láttam bokszot sem. Csak így próbáltam tippelgetni és reméltem, hogy egy-egy mondatom jó lesz. Ezt neveznék iróniának?!
És, ha megkérhetlek, ne az én válaszomat ítéld meg, hanem adj egy normális választ a kérdezőnek. Köszönöm.
azért, mert nem hülye. ha a másik nem üt, hanem védekezik, akkor gyakorlatilag lehetetlen megütni. Ha támadást indítana, csak azt érné el, hogy kifárasztja magát, kinyílik, a másik meg jól lecsapja.
úgyhogy erre játszik mindkettő, hogy valahol rést találjon a másik védelmén. Az egyik rés akkor van, ha támadsz. a legtöbb ko akkor van, amikor keresztbeverik az ütésedet.
hogy egy hasonlatot mondjak: van neked is, meg az ellenfelednek is egy revolvered, és elrejtőzök egy téglafal mögé. Ha te belelövöd az összes golyódat a téglafalba, akkor az ellenfeled elősétál a fedezékből, és kivégez. És röhög a markába.
Van is egy mondás, aki gyorsan kezd, hamar fekszik.
sokon gondolkodnak így,mint te,főleg az ifik között.
a gond akkor van,amikor ezt a stílust nyomatja versenyen is,egy menet alatt kiadja magát a másodikban már levegőt nem kap úgy kifullad,aztán vagy lecsapják a francba,vagy kényelmesen leiskolázzák.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!