önvedelemből egy baseball ütő volt a kocsimban egy ideig, nem használtam de egy rendör megtalálta és fel is jelenett. A kérdésem hogy milyen fegyverként használható ilyesmi dolgot tarthatunk a kocsinkban amiért nem lehet baj?
fél méter? CS 3 méter hatótávú és nem kell vele célozni sem.
a pepper is kb. 3méter viszont azzal már célozni is kell kicsit mert kapszaicin a hatóanyaga és muszáj hogy szépen befedje a támadó arcát.
itt van egy teszt ahol forgóval ami CS /cées-nek mondják nem csé-nek/ rá lőnek 4et Totóra.
a teszt arról szól hogy Totó aki 190cm magas és bőven 100kiló felett van és küzdősportos múlttal rendelkezik hányszor tudná megsebezni az áldozatot.
/kezében gyertya van/
a revolver felváltva van töltve CS és pepper el.
tanúságos kis videó:
köszi dirtboy!
én a fél métert arra értettem, hogy addig konkrétan még ÉGEThet mert forrók a gázok. persze kíváncsian nézem rögtön a videót a lövedékek hatásáról is!
ja hogy melegre gondoltál.
nem kell azt hinni hogy éget mert nincs így,30cm ről nem tud kárt tenni egy papírlapban sem.
egyik srác írta gázfegyver topikon hogy 10-15cm ről rálőttek a kezére és semmi.
olyan gyors a torkolat tüze hogy meg sem érezni,a gáz is valahogy nagyon gyorsan kihűl pedig a CS az 95C fokon válik hatásossá de ez valószínű még a csőben megtörténik mert a gyúelegy forrósítja fel hirtelen,aztán mire átjut a csapokon a gáz már nem olyan meleg.
a csőből egyébként nem repül ki semmi még a fojtás sem ha netán leszakadna a patronról a csőben akkor is megakad.
ezért mondják a gázfegyverekre hogy emberen sérülést csak úgy tud csinálni ha magával a fegyverrel ütöd a támadót.
Ez nevetséges... engem k*rvára felháborít, hogy ebben az országban nem védheti meg magát az ember. Ha harcművész/küzdősportoló, akkor azért nem, mert az is fegyvernek minősül, ha késsel támadnak rá, és pisztollyal védekezik, akkor azért, mert nem volt arányos a védekezés a támadással, ha áramot vezet a kerítésbe, akkor azért, mert nem volt kiírva, ha szilánkosra töri a támadó fejét, akkor nem volt jogos önvédelem, ha a betörőre rátámadunk, akkor azért, mert nem figyelmeztettük a betörőt. A törvény pont azokat védi, akik nem dolgoznak, ékősködnek, és veszélyt jelentenek a társadalomra! Aztán, amikor ezek végre bemennek a börtönbe, jobban élnek, mint sok becsületesen dolgozó ember, terminátorrá gyúrják, magukat, és harcedzett bűnözőként jönnek ki a börtönből! Ha rajtam múlna, ezek a szemétládák kenyéren, és vízen élnének, és napi 12 órában követ fejtenének!
Engedtessék már meg, hogy az olyan semmirekellő, hitvány élősködőket, akik veszélyeztetik az én/családom/szomszédom/barátaim/vagyonom/stb, úgy intézzem el, ahogy akarom! Akár úgy is, hogy lelövöm, mint egy kutyát!
én azt mondom hogy törd szilánkosra a fejét, csak ne mondd el sünbalázsnak és a kollégáinak. és ne is adj rá okot, hogy rád gondoljanak.. mint esetleges játszópartner.
tehát minden helyszínt hagyj el, tök mindegy éppen mi volt.
egyszer én is a csomagtartómban hagytam egy baseball ütőt.
nehéz volt,de kidumáltam,meg rendes is volt elengedett.
ami jó helyette-
sima fahusáng,azonos méretű,mint az ütő.
pajszer
sniccer
csavarhúzó
egyszerű dezodor
halogén zseblámpa
egyébként nem egy önvédelmi szakértő szerint a legjobb a marokban elférő halogén zseblámpa.
ha hirtelen szemen világítod,akár 5mpre is kizökkenhet és a fogásával nagyobbat is lehet ütni.
5mp meg elég sok mindenre elég.
Azért nem teljesen értem , mert ha lőfegyvered van akkor kocsiba tarthatod tudtommal és ugye legkisebb távon elmehetsz haza magyarúl megállsz a parkolóba és felmész akkor egy baseball ütővel mi a gond? :P
Egyébként az ,hogy nincs minden bolondnál lőfegyver az nem baj nagyon sokan visszaélnének vele . Olyan bolond emberek vannak és az önvédelem fogalma sok embernél aki lőfegyvert birtokol eléggé megváltozna .
tegnap 20:53 nem a halogén a legjobb hanem a CREE ledes,az most a piacon a legerősebb fényű.
500lumens,nekem 220 méterre el világított úgy hogy volt közvilágítás hogy simán láttam a 220m lévő házon a fényét.
a lámpába nézni egyébkén tilos mert az igenerős fénye berepesztheti a retinát.
ezzel bele világítasz a támadó szemébe és mire visszatér a látása, te már azt is elfelejtetted hogy megtámadtak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!