Wudang Kung-Fu mester VS. Okinawai Kobudo mester?
Egy kínai wudang mester egy japán kobudo mester ellen.
A wudang mester fegyverei: tai chi egyenes kard, bot, kínai alabárd ( [link]
A kobudo mester fegyverei: Katana, bo, sai ( [link]
Melyikük győzne?
nem fogok izgalmas választ írni, mindkettő brutális gyilkológép és fantasztikus képességű ember lehet. az győzne, aki az adott pillanatban jobb lenne.
azért azt még számításba vehetjük, hogy a Kobudo mester technikái is kínai visszább tekintve pedig indiai gyökereken nyugszanak. és mint hogy az eredeti, és régebbi a kínai stílus, valamint bizonyos technikákat nem tudtak átvenni a Japánok a saját stílusaikba (belső kung-fu technikák az összes másolt japán stílusból hiányoznak vagy felszínesek) így én személy szerint a Wudang mesternek valamivel nagyobb esélyt adnék.
de ez lehet azért van mert rendszeresen lenyűgöz ez a stílus, és ezért hajlamos vagyok jobbnak találni más rendszereknél.
ugye ezt úgy érted Kedves Előző hozzászóló, hogy a kobudo-ban alapvetően nem fegyvernek készült fegyvereket használtak? (Japánban fegyverhordási tilalmazó törvény miatt..)
csak a műveltségem tesztelése és tájékozódás miatt kérdem.
előttem már minden okos dolgot leírtak.
viszont !
egy ilyen összecsapásból nem jönne ki más győztesen, mint Chuck Norris...
Kobudo előkapná a saikat.
Amúgy minden az emberen múlik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!