Szerintetek melyik küzdő sportal tudja igazán megvédeni magát egy gyerek?
akkor egy ici-picit félreértettél.
az aikodo közel az egyetlen eredeti Japán harcművészeten nyugszik, ami a jujutsu. ez tagadhatatlanul a gyilkolás egyik leghatékonyabb módja, amit az ember modern fegyverek nélkül végezhet. az aikido más, mégis brutálisan hatékony, már magában foglalja a lágyságot. ami iszonyatosan keménye fegyver, ha valaki kitanulja.
na most az ilyet hogy a kravmaga gyorsan tanulható önvédelem hagyjuk meg a meséknek. nem lehet gyorsan elsajátítani harc technikákat, vagy azok sz.arok lesznek (lást önvédelmi rendszerek). ahol meg önvédelemre készítik fel az embert, nem harcra ott csak bukás lehet a vége.
de ezt a valóság támasztja alá, nem érvelés kérdése. normális helyen tanított aikido hatékony, ezt bárki elmondhatja, nemtől függetlenül.
olyan kravos csajt meg akit nem tudnának lecsapni nem nagyon találnánk.. esetleg ha harcművészetben is jártas, mert ilyenek már vannak.
Hali!
Én 10 évig tanultam Kempot.Meg mellette elkezdtem tanulni
box-thai boxot. Kempo tradicionális és a modern küzdősportok ötvözete( a tradiciós részt személy szerint meguntam nem láttam értelmét ezért hagytam ott és foglalkozok boxal és thai boxal 3.5 éve űzöm)Kempo a többi része nagyon jó küzdelmek,utcai önvédelem dobás esés földharc(mai modern nevén: MMA)Tanultam még Aikidot és jártam Kyo edzésekre is.Kyo is tradicionális de a küzdelem önvédelem szintén jó ott is. Aikidohoz meg sok idő kell( fogások,csavarások benne vannak Kempo-ban is)
Kravon is voltam egyszer de ott is szinte kempo,jitsu technikák vannak ( kicsit más metodikával).
Én azt mondom minden nagyon jó ki mit választ tény h boxban thai boxban önvédelmet nem tanulsz ha csak az oktató nem oktat(ami ritka)
Kempo,Kyo tradicionális harcművészet itt el kell töltened pár évet mire egy haladó szinte tudod használni kb.6év
Box-Thai Box kb.2-3 év
Krav Maga ( önvédelmi rendszer) kb.2-3év
Aikido az teljesen más oda én azt mondom 7-8év kell mire használni tudod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!