Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Szerintetek melyik küzdő...

Küzdöfan99 kérdése:

Szerintetek melyik küzdő sportal tudja igazán megvédeni magát egy gyerek?

Figyelt kérdés

2011. nov. 18. 18:28
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:

tévedés, hogy harcművészetek lassan adnak tudást. minden képzés lassan ad biztos tudást, 1 év ökölvívás, krav vagy tököm tudja mi elismerem több mint a semmi (legalábbis az ökölvívás) de hiába tud valaki a 2 keze mögé bújni, az ütése sz.ar lesz még, a mozgása, elhajlása, reflexei, tempó érzékelése mind mind sz.ar és sz.ar. és ez az ökölvívás, ahol ütik rendesen, zsákol, vissza üt.. ahol még ez sincs, oda mit várunk?

kravmaga, egy nő majd kravmagázik és le fog tudni nyomni egy 20 kilóval nagyobb férfit :D jah, talán ha kíméletlenül az álla alá vág egy pengét, akkor megnőnek az esélyei.. puszta kézzel egyszerűen egy erősebb ember legyőzéséhez komoly technikai tudás kell..

bizonyos harcművészetekben nagy hangsúlyt fektetnek a lassú gyakorlásra is, míg az agy-izom kapcsolat ki nem alakul. tudom ezt kravban is gyakorolják, egyszerűen csak ha valami sz.art gyakorolnak akkor azt a mozdulatot szimplán fölösleges bevésni, ösztönössé tenni :D

2011. nov. 22. 11:52
 12/35 dgina válasza:
Kyokushinkai.
2011. nov. 22. 15:39
 13/35 A kérdező kommentje:
Ok,köszi...
2011. nov. 22. 17:46
 14/35 anonim ***** válasza:
Egyetértek Aczélal teljesmértékben . Szerintem menjen neki a zöld ezt a krav maga hülyeséget ,hogy tanulod és megversz több embert meg felejtsük már el nem beszélve arról ,hogy krav maga talán az egyik leggeynguszabb stílus állóarcból csak kb az a jó benne ,hogy meg lehet lepni az ellenfelet , mert hogy hirtelen támad vissza . Állóharcból nagyon nincsenek kioktatva a civilek , azt hogy most az instructorok mennyire fogalmam sincs . Szerintem ez kb azért lett kialakítva , hogy legyen meg mert hogy mondják ,hogy magyarok is résztvettek a kifejlesztésébe minden ilyen nagy magyar beállítotságú megy rá ,de ennek szerintem nem kéne bedölni meglehetne nézni más stílúsokat .
2011. nov. 23. 06:47
 15/35 anonim ***** válasza:

az a vicc, hogy még egy boxoló is "meglepi" az ellenfelét (utcán ellenségét) csak ez edzéseken nyilván nem olyan látványos, mert már eleve kettős fedezék mögött vannak.

de semmi különleges nincs abban, hogy kravban mondjuk meglepetésszerűen szemre támadnak. egy nőnek ezt kell csinálnia, stílustól függetlenül. sőt még én is ezt csinálnám, mert nehogy már még én erőltessem meg magam.. viszont akinek nincsenek stabil alapjai, az vagy nem találja el a szemeket, vagy elkaphatják az ujjait és eltörik stb. én pl nem blokkolok le, ha ráfognak az ujjamra valahogy, miközben éppen már a látóidegét bökködöm. szerintem egy kravost arra már kevésbé készítenek fel, hogy ilyenkor hogy-mit csináljon, törik az ujját, utána meg már elég nehéz harcolni ha van még 1 támadója.

2011. nov. 23. 08:11
 16/35 Norbi02 ***** válasza:

Én több, mint 10 éve oktatok harcművészetet (most mindegy, hogy mit) és tapasztalataim alapján a következőt ajánlom:

Olyat keress, ami egyszerű és célratörő. (a bonyolult, formagyakorlatozó, díszes harcművészetek nem a leggyorsabb út a célhoz és sokszor nem is hatékonyak, esetenként nem is működnek)

Konkrétan, amit ajánlok: box, thai box, Brazil ju jitsu

Ami még létfontosságú: olyan edzőt keress, aki képes a fokozatosság elve alapján, igazi megértést adva tanítani nem pedig a mély vízbe dobva kudarcokat okozni a gyerkőcnek.

Sok sikert!

Norbi

2011. nov. 23. 12:48
 17/35 para?nane válasza:
szerintem az orosz systema a legmegfelelőbb az önvédelemre.mi sem bizonyitja jobban hogy az amerikai teng.gyalogosok is ezt tanulják akiket visznek irakba.bár azt nem tudom hogy tanitják e ezt magyarországon.
2011. nov. 23. 16:01
 18/35 anonim ***** válasza:
nem (sajnos).
2011. nov. 23. 17:26
 19/35 zöldségnyúllal válasza:
Baranta.
2011. nov. 24. 15:46
 20/35 anonim ***** válasza:

Egyébként nem tudom miért írogatunk valakivel rosszba vagy vagy pedig mérges rád , mond ,hogy van egy varázs trükköd amivel kiengesztelheted .

Ezt tanuld be

http://www.youtube.com/watch?v=5K3E5tLoado&feature=related

2011. nov. 24. 16:39
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!