Milyen a wing tsun késharc?
"a mai modern időkben lehet az 1. hónaptól is fegyveres technikákat tanulni"
Igen, ha mondjuk kali/escrima-ra jár vki. De nem egy alapvetően pusztakezes HM-ben, mint pl. a vingcsun. Az első 1-2- hónapban még sparring-elni sem engedik normálisabb helyeken. Először tanulja meg a csávó az alaptechnikákat, formagyakorlatot, tudjon stabilan állni, legyen egy alap kondija. Utána bunyózhat. A fegyveres technikákkal meg még azután is ráér.
igen, bár nem írhatom le minden egyes alkalommal, hogy Neutronlovaggal mennyire egyetértek :)
a WT ugyan pusztakezes (főleg), de ha már átvettek késharc technikákat mondjuk kali-ból, és azt a részt gyakorolják, hát.. akkor van ami van. persze sosem lehet kizárni, hogy össze-vissza hadonászás amit csinálnak, én azért írtam hogy képviseljem azt, hogy akár még lehet jó és hatékony is, nem feltétlen rossz.
"egy kezdő a pusztakezes technikákat is alacsony szinten hajtja végre úgyhogy ebből a logikából azt se gyakorolhatná, mert minek."
Nem kötekedésből, de muszáj megismételnem: "Először tanulja meg az alaptechnikákat, legyen egy alap kondija, tudjon stabilan állni. UTÁNA bunyózhat." Karatéban sincs pl. jiyu ippon kumite 1 hónap után. Ezért írtam, hogy késharc technikákat partnerrel, ráadásul vingcsun edzésen 1 hónap után enyhén szólva parasztvakítás tanítani. Ennyi erővel tanítsanak judo dobásokat, vagy grappling technikákat a'la vingcsun.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!