Néhány küzdősportban és harcművészetben hogyan erősítik meg a csontjaikat? (lábszárt, öklöt, kart)
Ez szerintem fejben dől el.
Gondolom neked is volt már olyan, h verekedtél aztán akkor fel se tűnt, hogy kaptál, de ahogy elszállt az ideg rögtön belenyilalt a fájdalom.
Van egy ismerősöm, összeugrott egy boxoló gyerekkel, aki úgy bordán vágta, hogy eltört a bordája.
Utána mikor szétszedték őket ott pattogott, h menjenek ki aztán fejezzék be.
Rá egy óra múlva meg vitték az ügyeletre, mert szúrt az oldalába.
Első válaszoló!Ez csak részben igaz.Az izom elsősorban arra kell,h megfelelő energiát és sebességet biztosítson az erőtörésekhez.De mivel sok az izom,így véd is.A csontjaik pedig úgy bírják ki,h a folyamatos zúzódások(/törések) miatt a csontszövet sűrűsödik,és ezért ellenállóbb lesz.Olyan ez,mint amikor gyúrsz,csak ehez nem annyira szükséges a megfelelő étren,de ez is hasonlít:minél többet terheled,annál többet fejlődik,de itt is fontosak a pihenőnapok,h tudjon regenerálódni.
Ha arra gondolsz,h erre akarsz edzenni,akk először kezd boxzsákkal,de kesztyű nélkül.Bandázsban ütögesd,esetleg ha nincs bandázsod akk húzz rá 1 zoknit.Ennek csak annyi a szerepe,h nem tépje szét a bőröd.Lehet furcsán hangzik,de a boxzsák sokkal jobban pusztítja a bőrt,mint 1 téglanp,kyokushin karatéztam,nekem is kellett csinálnom erőtöréseket.
Ha úgy érzed,h a boxzság már kevés,akk püfölj falat,előtte 1 párnával,puszta kézzel.Ha ez is gyenge,akk rakj elé 1 összehajtott pokrócot.ha ezzel is kész vagy lógass a faltól kb. 10 cm-re 100-150 paírlapot,és azt üsd zoknival a kezeden,aztán anélkül.Ha az is kevés,akk csökkentsd a lapok mennyiségét.Ha ezzel is végeztél,akk üres fal zoknival és később anélkül.Aztán jöhetnek a téglák,a betontömbök,stb......
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!