Kyokushin Karate, Ashihara Karate vagy Shotokan Karate? Melyik a hatékonyabb utcára?
És mi a különbség közöttük? Mások a technikák? Melyiket válasszam?
Ja más stílusokat ne írjatok, kizárólag karatézni szeretnék.
Tisztába szeretném tenni a dolgokat, ha megengeditek :)
Sok féle stílust próbáltam, és a "mókusboxal" kezdtem. Nekem bejött, sőt, elég komolyan meg tudod védeni magad, akár több támadó ellen is.
Ashihara talán a legjobb utcára, viszont kíváncsi lennék, egy kyos ellen mit csinálna. Tény, hogy a 3 közül a legkeményebb a kyokushin. Nem véletlen tanulták ezt a katonák, Furkó Kálmán vezetésével, és a TEK sem veti meg.
Ha ezek közül akarsz valamit, akkor Kyokushin, egyértelmű.
És az, hogy ennyi évvel ezt meg azt elverem stb. ez embertől, és nem stílustól függ. Én több ágat tanultam, jelenleg kyozok pár éve, és nap mint nap a csap alatt öblítem ki a véres bandázsomat, de nem versenyzek, pedig lenne esélyem, azt hiszem.
Lehet hogy a haverod azt tanulja, lehet hogy te ezt fogod és elvered, de ez neveltetés, mentalitás, állóképesség, reflex, stb stb mindenen múlik, ezt kéne felfognotok végre műmájerek... Egy mester nem fogja kritizálni a másik mestert, mert tudja mit jelent az út, ami alatt eljutottak ide, kemény edzések éveken át, ezért nem kötnek a másikba, összemérni pedig ne akard se a mestereket, se az ágakat.
Az első lesérülésem Wing Tsunon volt, amikor szabad harc volt, én támadtam egy rúgással, és kaptam egy térd blokkot, a térdem kifordult. Ha kitanulod a mókuskaratét, nehezem fognak megverni, ezt garantálom, de ahoz nem elég heti 2 edzés...
Ha odateszed magad bármibe, megvéded magad, ennyi... A csőlátást pedig kerüld el, mert eléggé benned van..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!