Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Kyokushin Karate, Ashihara...

Kyokushin Karate, Ashihara Karate vagy Shotokan Karate? Melyik a hatékonyabb utcára?

Figyelt kérdés

És mi a különbség közöttük? Mások a technikák? Melyiket válasszam?

Ja más stílusokat ne írjatok, kizárólag karatézni szeretnék.

2011. nov. 5. 07:39
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
63%
Igaz! Bruce Lee Wing Chun-t tanult. Ez a tradicionális ágazat, és (szerinte) értelemszerűen ez a jobb is...
2011. nov. 11. 08:21
 12/14 anonim válasza:
kyokushin karate,mivel az a legkeményebb:) a kommandósoknak is raknak belőle az önvédelembe
2011. nov. 14. 20:17
 13/14 anonim válasza:
Az igazság az, hogy teljesen mindegy, milyen harcművészetet/küzdősportot űz valaki, hány éve. Lényeg, hogy ki hogyan használja ki ezt az időt. Igaz, WinTsun-ozhat valaki 3-4-5 éven keresztül, és mégis akadhat olyan karatés aki 1-2 év kemény(!) edzés után legyőzi. Nem feltétlen magától a harcművészeti ágtól függ, hogy milyen eredményes vagy, hanem hogy te ebből mit tudsz kihozni. Én kyokushint űzök 3 Nyíregyházán, teljesen meg vagyok elégedve vele, viszont ha valóban utcára készülsz, nem feltétlenül harcművészetet javaslok. Harcművészetnek akkor van értelme, ha hosszú távra tervezel, és eldöntöd hogy sok-sok évig nem fogod abbahagyni. Harcművészetet nem csak harcra lehet használni, persze ez a lényege, de valójában ettől sokkal bővebb fogalomról beszélünk. Utcára tehát olyan sportot tanácsos tanulni, amit utcára "fejlesztettek", azaz krav maga, vagy defender, ezek pontosan azt a célt szolgálják amit te szeretnél. Ha viszont feltétlenül karatéra vágysz, számolnod kell azzal, hogy lassabban fogod elérni azt a célt,(vagyis hogy utcán megvédd magad)mint a krav magával, előnye viszont, hogy sokkal biztosabb alapokat kapsz. Ez, mondom mégegyszer, ha hosszú távra tervezel, sokkal jobb. Shotokant utcára nemigazán ajánlom, bár nem vagyok ebben túl jártas, azt viszont tudom, hogy a kyokushin sokkal racionálisabb, sokkal életszerűbb, ilyen helyzetekben egyértelműen többre mész vele. Ashihara karatéról, megmondom őszintén még életemben nem hallottam, de a fent írtak alapján valahol a kyokushin és a jiu-jitsu közt lehet, ebből kiindulva ez is jó választás lehet. Ha látványosan akarod leb*szni a földre az ittas ellenfeled, ettől már csak az aikido a nyerőbb!
2011. nov. 18. 16:10
 14/14 Orfeus ***** válasza:

Tisztába szeretném tenni a dolgokat, ha megengeditek :)

Sok féle stílust próbáltam, és a "mókusboxal" kezdtem. Nekem bejött, sőt, elég komolyan meg tudod védeni magad, akár több támadó ellen is.

Ashihara talán a legjobb utcára, viszont kíváncsi lennék, egy kyos ellen mit csinálna. Tény, hogy a 3 közül a legkeményebb a kyokushin. Nem véletlen tanulták ezt a katonák, Furkó Kálmán vezetésével, és a TEK sem veti meg.

Ha ezek közül akarsz valamit, akkor Kyokushin, egyértelmű.

És az, hogy ennyi évvel ezt meg azt elverem stb. ez embertől, és nem stílustól függ. Én több ágat tanultam, jelenleg kyozok pár éve, és nap mint nap a csap alatt öblítem ki a véres bandázsomat, de nem versenyzek, pedig lenne esélyem, azt hiszem.

Lehet hogy a haverod azt tanulja, lehet hogy te ezt fogod és elvered, de ez neveltetés, mentalitás, állóképesség, reflex, stb stb mindenen múlik, ezt kéne felfognotok végre műmájerek... Egy mester nem fogja kritizálni a másik mestert, mert tudja mit jelent az út, ami alatt eljutottak ide, kemény edzések éveken át, ezért nem kötnek a másikba, összemérni pedig ne akard se a mestereket, se az ágakat.

Az első lesérülésem Wing Tsunon volt, amikor szabad harc volt, én támadtam egy rúgással, és kaptam egy térd blokkot, a térdem kifordult. Ha kitanulod a mókuskaratét, nehezem fognak megverni, ezt garantálom, de ahoz nem elég heti 2 edzés...

Ha odateszed magad bármibe, megvéded magad, ennyi... A csőlátást pedig kerüld el, mert eléggé benned van..

2012. okt. 28. 17:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!