Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Thai-box, k1 vagy mma?

Thai-box, k1 vagy mma?

Figyelt kérdés
2 hónapja boxolok.Szeptemberig még akarok boxolni és utána aztán áttérni a thai-box-ra a k1-re vagy az mma-ra.Melyik lenne a legjobb az utcára?1 év boxxal felkészülnék rá? kérem olyan írjon akinek van tapasztalata.
2011. okt. 30. 21:06
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

simán lehet hosszú nadrágban is rúgni,szinte ugyanúgy.

egyszerűen taktikai szempontból hatásosabb az ütés,mert ha rúgsz,akkor legtöbb esetben nyújtod a bunyót,feltűnést keltesz,időt adsz arra,hogy elővegyen bármit.

főleg ha távol tartod a rúgással.

ökölvívóknak meg a legjobb a védekezésük,szóval nehezebb eltalálni őket és közelharcban ütésben is a legjobbak.

és simán lehet derék fölé is rúgni,pl gyomorszájra cipőorral.

akik meg a legjobban rúgnak ők a francia boxolók.

az általad felsoroltak közül meg azért a k1,mert ott azért figyelnek,hogy 16os kesztyűd legyen,vegyél sípcsontvédőt,míg tb edzésen akár 8as kesztyűben is ölhetitek egymást,lesérülsz azt oda a havidíj.

2011. okt. 31. 22:15
 12/20 anonim ***** válasza:
a rugásnak pont az a lényege hogy gyorsabb mint a kéz rejtett és távolabról lehet rugni , szóval nem teljesen tudom miről beszélsz utsó ...
2011. okt. 31. 22:16
 13/20 anonim ***** válasza:

az egyértelmű,hogy te nem érted,

remélem a többiek igen.

2011. okt. 31. 22:39
 14/20 anonim ***** válasza:
Aha persze ... :D
2011. okt. 31. 23:23
 15/20 A kérdező kommentje:
És hogyha nálam egy fejjel nagyobb emberrel verekszem?Akkor is jó a box?
2011. nov. 1. 13:10
 16/20 anonim ***** válasza:
ha nem tud verekedni akkor tök mindegy ha igen és jól és mivel magasabb valszeg hosszú a keze na az szopás mondjuk van olyan ismerősöm akinek hosszabb a keze mint nekem és kb még 50 cmtávig rug onnantól térdel szóval ez is olyan , hogy ki mit szeret igazán használni .
2011. nov. 1. 13:20
 17/20 anonim ***** válasza:
100%
Császtok beszállok énis a vitába, én alapvetően birkózó vagyok de a fejmagasságom fölé rugok armerban, bemelegittés nélkül, tehát ne nagyon mond hogy farmerba nem lehet rugni.
2011. nov. 1. 21:27
 18/20 anonim ***** válasza:
Nem azért ,hogy minden áron krisszt védjem ,de farmer szabásától függ van ami engedi van ami nem ami nem abba nem fogsz fel rugni odáig max ha elszakad , mert akkor ugye többet enged az anyag mondjuk nem olyan túlsokkal .
2011. nov. 2. 09:28
 19/20 anonim válasza:
83%
de sok szakértő válaszolt istenem :D a kérdezőnek üzenem hogy MMA. sajnálom hogy egyesek tudatlanok, de akkor felvilágosítanék mindenkit hogy az MMA nem egy konkrét küzdősport (ha fogalmazhatok így) ahogy a K1 sem. aki ért hozzá tudja. az MMA-ban kevert harcművészetet tanul az ember mint az a nevében is benne van (mixed martial arts), ami magába foglalja a boxot, kick boxot, thai boxot, birkót és a brasil jitsut. normális helyeken több edző van ezen egyesületekben, és mindegyik az imént felsoroltakból 1-re van szakosodva, így nem tudom mivel ér többet egy boxoló :D 1 boxoló tud ütni. egy MMA-s ugyanúgy tud ütni, de emellett tud rúgni, és megállja a helyét a közelharcban is legyen az álló vagy földharc. valaki írta hogy minek a földön hemperegni... jogos, 1 boxoló soha nem kerülhet földre gondolom :D de ha esetleg mégis, akkor mit csinál? összekuporodik és beszarik behugyozik úgy megverik az 100%. az MMA-st is szétverhetik, de ellenben a boxolóval neki van még némi esélye kihozni valamit a dologból. szerintem eléggé egyértelmű választ adtam mindenki számára :D
2013. jan. 13. 16:08
 20/20 anonim válasza:
Boxolóként mondom, 1.nem szabd földre kerülni. Ha mégis (tapasztalatbol) utcán nem számít ha földön vagy, ér rúgni :) A lényeg, egy jó boxoló 2 ütésböl bárkit a földre küld, legyen az utcán vagy ringben! ;)
2014. dec. 14. 03:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!