Mit szóltok Marco Simoncelli balesetéhez, illetve halálához?
Úgy van! Szerintem a motos társadalom egyik legnagyobb emberét veszítettük el benne... :( Sajnos ez van! A sportot nem lehet és nem is kell betiltani, mert biztonságosabb mint amire sokan gondolnak. Véleményem szerint sok dolognak kellet összejönnie Marco halálához....
- 1. szerintem a legfontosabb technikai malör, hogy a motornak le kellet volna állnia a csúszás közben és ha leáll, akkor kicsúszik "csak" a kavicságyba
- 2. ennél rosszab helyen nem lehetett volna se Rossi, se Edwards...nem rajtuk múlot, mert már nem lehetett elrántani a kormányt...
- 3. a legető legroszabb volt az ütközés, Edwards leszedte a sisakot, Rossi perig áthajtott a védtelen pilótán
És még sorolhatnánk. :(
Minden esetben legalább abban reménykedem, hogy Rossi és Edwards is fel tudja dolgozni a történteket és folytatni tudja a versenyzést.
R.I.P Marco!!!
Én még 3 nap után sem térek magamhoz. Rossi mellett ő volt a másik kedvenc pilótám. Amikor néztem a közvetítést az interneten és visszajátszották a balesetet többször is, egyszerűen hirtelen történt az egész, fel sem fogtam, hogy belehalhat. Sokszor esett már, ebből kifolyólag gondoltam, hogy itt sem lesz komolyabb baj. De sajnos tévedtem. Amint leesett a fejéről a bukósisak, akkor tudatosult bennem, hogy itt gáz van. Sosem jelent jót, ha valakiről leesik a bukósisak. Kiborított a média is, akik különböző pletykákat írtak. Szinte mindenhol ezt lehet olvasni "elgázolták Simoncelli-t". Akárhányszor nézem újra és újra a videót, látszik, hogy nem ők gázolták el. Sic nem tudta uralni a motort, döntötte, majd becsúszott Edwards mellé, ütköztek, majd Rossi hozzácsapódott Edwardshoz. Szerintem idejük sem volt arra, hogy kiküszöböljék az ütközést. Sok véletlenből lett egy szörnyű tragédia és egy remek ember, motorversenyzőt veszített el egy egész világ. Én "csak" egy rajongó vagyok, de így is nagyon megviseltek a történtek. El sem tudom képzelni, hogy a szülők, Marco kedvese, Rossi, Edwards, Gresini és a többi versenyző mit érezhet.
Én ezzel az idézettel búcsúzok tőle:
"Most égi autópályán tartod az iramot.
szabad lettél, mint a madár,
mert nincs sebesség határ!
A mennyország vár,
s te hajtasz tovább…
Égi szervizekben dolgozol már
törött Kawasakik és Hondák,
régi motoros cimborák.
De mind kik itt maradtunk,
hiányodat látjuk,
s a felhőkre nézve
Néha rólad álmodunk.
Égi motoros menj hát utadra,
S fentről vigyázz barátaidra!"
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!