A kínai harcművészetekben hogy hívják a kardforgatás iskoláját? Az is a kung fu-ba tartozik, vagy van külön neve?
Szerintem a shaolin kung-fu magában foglalja a pusztakezes fegyvertelen stílus mellett a tradicionális fegyver forgatást is.
Előre is bocsi, kedves Kérdező, ez most nem lesz konkrét válasz a kérdésedre, de próbálok egy összehasonlítást levezetni.
A japán harcművészetekben például a a taijitsu a fegyvertelen harcművészetek gyűjtőneve (karate, ju-jitsu, aikido...stb.), a fegyveres részének az összefoglaló része a kobudo. Ezen belül van kenjutsu és iaido (ezek a kardforgató stílusok). Egy szóval a japán harcművészetben ezt külön névek által különböztetik meg a fegyveres stílust a fegyvertelen stílusoktól.
Kínai harcművészetekben (ami főként kung-fu stílusok), szerintem nincs külön nevük ennek. Hanem egybe van.
Köszönöm a választ.
Azt nem tudja valaki, hogy esetlegesen melyik kung fu stílusban oktatnak ilyet?
wudangnak is van fegyveres ága (bár nem külön stílus) .. szerintem WT ben is van fegyverhasználat.. amúgy minden harcművészetben van (elvileg)
minden harcművészet ami puszta kézzel fegyver ellen lett kidolgozva, maga is tud bánni fegyverrel. ez azért van, mert ha egy karatésnak, kungfusnak a kezébe kerül egy penge, akkor háborúban hatékonyabb lehet vele, mint puszta kézzel. ennyi.
és a taichi fegyveres formáit (illetve az ilyen képzésen tanultakat) lehet vajon alkalmazott szintig gyakorolni, mit tudsz?
úgy értem, ha valaki ismer fegyveres formákat, de persze még sosem hárított pengével, akkor az kimondottan hátrányos helyzet egy gyakorlott vívóval szemben. vajon gyakorolnak úgy, hogy tudják is alkalmazni a technikáikat?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!