Milyen kínai harcművészetek vannak?
Először is butaságokat írtál kedves Kérdező! De semmi gond, mindjárt választ adok a kérdésedre, viszont előbb egy kis pontosításon essünk túl. :)
"Az összeset leírná valaki?Úgy értem, hogy Karate,Aikido... jöhet a krav maga is ha ahhoz tartozik"
Ezt írtad Te. Na most a Karate és az Aikido JAPÁN harcművészetek.
Japán harcművészetek:
-Karate (és ennek a különböző alstílusai, például: kyokushin, shotokan, ashihara, wado-ryu, shito-ryu, goju-ryu ...stb.)
- Aikido
- Ju-Jitsu
- Ninjutsu (ez pusztakezes és fegyveres stílus is)
- valamint különböző fegyveres harcművészetek (pl.: Kenjutsu, Iaido,...stb.)
A japán harcművészeti stílusokat - pusztakezes (azaz Taijitsu) és fegyveres (azaz Kobudo) stílusokat -egybevéve BUDO-nak hívjuk.
A krav maga az nem kínai és még csak nem is ázsiai harcművészet, hanem egy Magyarországon született zsidó ember által megalapított ÖNVÉDELMI RENDSZER. Izraeli stílus.
És most jön a kérdésedre a konkrét válasz, hogy milyen kínai harcművészetek vannak.
Kínai harcművészetek:
Na most ezt elég bonyolult dolog elmagyarázni, de azért megkísérlem. A kínai harcművészetek gyűjtőneve a WUSHU.
Amúgy pedig kínai harcművészeti stílusok:
A Kung-Fu és azok különböző alstílusai, például:
-Shaolin Kung-Fu (ezen belül vannak még állatstílusok, mint: tigris, imádkozósáska, majom, daru, kígyó, leopárd, sárkány, saskarom, rák...stb.)
- Wing Chun kung-fu
- Wudang Kung-fu
- Choy Li Fut
.....stb. (rengeteg van..)
Kínai harcművészet a kung-fun kívül még a Tai Chi is (és ezeknek a különböző fajtái...)
Bocsi ha kicsit túl bonyolultan írtam. Remélem valamit segítettem. Ha valamit rosszul írtam, vagy nem jól tudok, akkor más válaszolók, majd úgyis kijavítanak.
Késes Krisz
ahogy utána jártam, a tai-chi is kung fu :)
egy lágy, harmóniára és gyilkolásra való rendszer, ennek is számos ága, stílusa létezik.
összességében a kínai harcművészeteknek több száz ismert ága van, és ennél is több (tehát több ezer) iskola, amik egy adott stílust is egy rájuk jellemző felfogásban tanítanak. pl. Wing Chun -> Wing Tsun és ide tartozik még a Jeet Kune Do is, amit Lee mester hozott létre, de valójában a Wing Chunnak egy más szemléletű gyakorlása. bele van véve a földharc, ökölvívás stb. küzdpsőport elemek, de ezek végső soron csak variációi bizonyos technikáknak. tehát igen sok idő lenne felsorolni a kínai harcművészeteket.
önvédelmi sportok pedig nem léteznek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!