Ökölvívók! Megküzdenétek egy birkózóval?
Amit az első válaszoló írt az nem teljesen igaz. Ugyanis a birkózás az nem igazán földharc, hanem test-test elleni küzdelem, amit álló testhelyzetben, állóharcban is lehet alkalmazni, és jó ringen kívül is, pláne dulakodásos verekedéseknél. A brazil jiu-jitsu a speciális földharc, ami csak ringbe/ketrecbe jó.
De a kérdésre a konkrét válasz.
Én ugyan muay thai-ozok és aikidózok, de küzdöttem már birkózóval és bokszolóval is. Mindkettő félelmetes ellenfél, különösen a birkózók. Nem jó birkózók kezei között lenni, még akkor sem ha ő a kisebb (mármint alacsonyabb és kisebb testtömegű) nálad.
Nem szívesen állnék ki:).
Az edzőm is mindig azt mondja,hogy ha egy karfiol fülű betalál,akkor inkább jobb elkerülni,nem lesz jó vége,mert úgy földhözver,hogy törik mindenem.
A birkózó hibázhat többször bunyó közben,bekaphat ütéseket,de én csak egyet hibázhatok,mert megfog és vége is.
ring ring.. az a vekker.
nekünk itt van a "hátsó udvarban" az erdő :DD
jaj, elnézést. dee, szerintem tudok ütni.. többé kevésbé, így azért nem olyan nagy gond hogy írtam, ugye? :/
komolyabban: egy boxoló ismerősöm, aki igen komoly.. hmm.. nagyon is, ő azt mondta (vagyis az edzője neki) hogy ökölvívóknak a legnagyobb mumus a birkózó.
19:41-es kyokushinozol? Na és? Egy birkózó lazán kicsinál. Azért mert pár formagyakorlatra kaptál vizsgán egy színes övet az semmi, barátom.
Én thai boxolok és aikidózok 6 éve, egyszerre mind a kettőt. Én bunyóztam nálam kisebb birkózóval, olyan volt mintha egy teher vonat jött volna nekem, azt hittem eltöri kezemet-lábamat, és nem elég hogy megfojt, elzárja a légcsövemet, még közben a nyakcsigolyádat is eltöri.Nem csak az ökölvívóknak mumus, hanem nekünk is.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!