Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Ökölvívók! Megküzdenétek egy...

Ökölvívók! Megküzdenétek egy birkózóval?

Figyelt kérdés
Akik bokszolnak már egy ideje. Kiállnátok egy birkózó ellen? (persze nem profi birkózó ellen, hanem hasonló képzettségű, hasonló szintű ellen)
2011. jún. 27. 16:46
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%
Ha ökölvívó lennék akkor sem állnék ki. Elég sokszor bebizonyosodott, hogy a földharc stílusok a ringben (ismétlem csak a ringben!) hatékonyabbak az állóharcnál.
2011. jún. 27. 16:59
 2/18 anonim ***** válasza:
100%

Amit az első válaszoló írt az nem teljesen igaz. Ugyanis a birkózás az nem igazán földharc, hanem test-test elleni küzdelem, amit álló testhelyzetben, állóharcban is lehet alkalmazni, és jó ringen kívül is, pláne dulakodásos verekedéseknél. A brazil jiu-jitsu a speciális földharc, ami csak ringbe/ketrecbe jó.

De a kérdésre a konkrét válasz.

Én ugyan muay thai-ozok és aikidózok, de küzdöttem már birkózóval és bokszolóval is. Mindkettő félelmetes ellenfél, különösen a birkózók. Nem jó birkózók kezei között lenni, még akkor sem ha ő a kisebb (mármint alacsonyabb és kisebb testtömegű) nálad.

2011. jún. 27. 17:14
 3/18 anonim ***** válasza:

Nem szívesen állnék ki:).

Az edzőm is mindig azt mondja,hogy ha egy karfiol fülű betalál,akkor inkább jobb elkerülni,nem lesz jó vége,mert úgy földhözver,hogy törik mindenem.

A birkózó hibázhat többször bunyó közben,bekaphat ütéseket,de én csak egyet hibázhatok,mert megfog és vége is.

2011. jún. 27. 17:24
 4/18 anonim ***** válasza:
51%
egyre szívesebben gyakorolnék egy birkózóval. a megküzdést bárhogy is értelmezzük, szintén jöhetne.
2011. jún. 27. 19:36
 5/18 anonim ***** válasza:
55%
kyokushinoztam és most wing tsun, kiálnék birkózóval is és boxolóval is ringben.
2011. jún. 27. 19:41
 6/18 anonim ***** válasza:

ring ring.. az a vekker.

nekünk itt van a "hátsó udvarban" az erdő :DD

2011. jún. 27. 19:49
 7/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Egyébként ökölvívókat kérdeztem, főként.
2011. jún. 27. 19:53
 8/18 anonim ***** válasza:
65%

jaj, elnézést. dee, szerintem tudok ütni.. többé kevésbé, így azért nem olyan nagy gond hogy írtam, ugye? :/

komolyabban: egy boxoló ismerősöm, aki igen komoly.. hmm.. nagyon is, ő azt mondta (vagyis az edzője neki) hogy ökölvívóknak a legnagyobb mumus a birkózó.

2011. jún. 27. 19:56
 9/18 anonim ***** válasza:

19:41-es kyokushinozol? Na és? Egy birkózó lazán kicsinál. Azért mert pár formagyakorlatra kaptál vizsgán egy színes övet az semmi, barátom.

Én thai boxolok és aikidózok 6 éve, egyszerre mind a kettőt. Én bunyóztam nálam kisebb birkózóval, olyan volt mintha egy teher vonat jött volna nekem, azt hittem eltöri kezemet-lábamat, és nem elég hogy megfojt, elzárja a légcsövemet, még közben a nyakcsigolyádat is eltöri.Nem csak az ökölvívóknak mumus, hanem nekünk is.

2011. jún. 27. 20:57
 10/18 anonim ***** válasza:
lol, kezdek félni ettől a fórumtól :D kik járnak ide, omg. Brúsz Lí becsinálna tőletek.
2011. jún. 27. 23:33
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!