Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Melledzés kombinált, összetett...

Melledzés kombinált, összetett feladatok! Szerinted jó?

Figyelt kérdés

Nos, nemrég 1 haverom mutatott pár ilyen összetett, kombinált feladatot vagy nem is tudom hogy hívjam, amit mellre lehet tolni.

Kipróbáltam, keménynek kemény, és nekem be is jön, de kiváncsi lennék pár hozzáértő ember véleményére is. (Nem, nem a turmixot lejárni ivokra gondolok itt, hanem tényleg arra aki lejár már 1 jó ideje egy bizonyos konditerembe és ért is hozzá 1 kicsit.)

Nos tehát van több féle is:

Az első:

-Csigás gépen, ahol keresztezni lehet, ott keresztezel 8at (én 25-25kilóval szoktam), és utána letolsz 8 pulovert (Pulover az ugye ahol egy kézi sulyzóval hátra dölve 1 padon a fejedmögé engeded a súlyt majd a hasad felé visszaemeled). Ezt 30-32 kilós kézisúlyzóval szoktam csinálni.

Úgy kell tolni, hogy letolod a 8 keresztezést majd egyből PIHENÉS NÉLKÜL letolod a 8 pulovert. És ezt 4-szer ismétled meg. Azaz 4x8 + 4x8.

Persze ha meg van a 8-8 akkor pihenhetsz egy percet és utána folytasd csak.

Itt ugye keresztezésnél összehúzodik a mellizom, majd a puloverezésnél széthuzzuk a mellizmot.

Ha jól tudom egy edzés során a lényeg az izom kifárasztása ahogy csak tudod, és szerintem ezzel a feladattal tökéletesen ellehet érni, főleg ha elötte tolsz fekvenyomást egyenespadon, plusszos padon és tárogathatsz is.

A második:

Sima padon hanyatt vágod magad és két darab kézisúlyzóval tárogatsz 8-at. (18-18al szoktam)

Majd egyből utána pihenés nélkül levágod magad a földre és lenyomsz 10-15 fekvőt szűken, de figyelsz arra, hogy ne tricepszből nyomd ki magad hanem mellből. Erre rá kell érezni, nem olyan könnyű.

Ebből is 4x8, illetve 4x10 körül.

Egyből kell tolni pihenés nélkül itt is, és csak utána pihenhetsz ha meg van egy 8as és 10es. Utána folytasd hogy meglegyen a 4-4.

Ez annyira nem jön be, nehéz eltalálni a fekvőzést...

Harmadik:

Fekvenyomsz egy olyan súllyal amiből pont kimegy a 8, én itt a 70et választom. Letolsz 8at majd egyből megfogsz 2 kézi súlyzót (18-18al tolom) és 8at tárogatsz.

Eközött sincs pihenő. Csak ha meg van a 8-8.

Ezt még szoktam úgy is csinálni hogy tárogatásnál lépcsősen megyek fel, szóval elkezdem 14-16-18-20.

A 20-nál már alig megy, ott már megkell szenvedni.

Kiváncsi vagyok mit gondoltok.

Persze ebből csak egy edzésre 1et csinálok, nem mind a 3-at. :D

A fekvenyomásos tárogatás kivételével mindet utoljára hagyom, hogy ne az elején fáradjak ki.

De a fekvenyomásos tárogatást muszáj az elejére rakni, mert a végén már nem lesz erőd.

Ezek mellett még 2-3-4 feladatot csinálok mellre. (Tárogatás géppel, ferdepadon kézisúlyzokkal, minuszos fekvenyomás, és még pár dolog, amit mindig cserélgetek.

Nos, vélemények ? :)

2011. jún. 23. 18:07
 1/7 anonim ***** válasza:

Szerintem a 3.-ik a legjobb és a leghasznosabb.

Én úgy szoktam hogy fekvenyomás utána pihenés nélkül húzockodás.

Tehát hogy egy mell széria után egyből egy hát széria.

Nagyon kemény, és arnold schwarzenegger csiálta de tényleg nagyon jó és kemény.

amúgy te heti hányszor jársz edzeni?

mert én heti 6 napot.

2011. jún. 23. 19:58
 2/7 A kérdező kommentje:

Heti 5öt járok le, 2 mell-bicepsz és a többiből csak 1 + a láb.

De szeretnék heti 6-7et lejárni, de sokan mondják, hogy kell a pihenés... Szóval nem tudom belekezdjek-e a heti 7be most nyárra.

2011. jún. 23. 20:14
 3/7 anonim ***** válasza:

ha úgy érzed hogy az izmaidnak kell a heti 6-7 edzés akkor nyugodtan menj mert ez az a sport ahol a saját érzéseidre kell hallgatnod.

menj csak nyugodtan , bajod nem lehet belőle hidd el mert én is így vagyok.

2011. jún. 23. 20:35
 4/7 A kérdező kommentje:
Mióta tolod ? És heti 6nál is rendesen fejlődsz ? Lábazol ?
2011. jún. 23. 20:38
 5/7 anonim ***** válasza:
valóban az ösztöneidre kell hallgatni de az ösztöneid nem súglyák meg, hogy kiregenerálódott az izom mert ügye egy mell edzés után nekem is kb 2-3 napig izomláz vagyi érzem a mellemet de ha az elmúlt attól még nincs teljesen kiregenerálódva hiába érzem úgy, hogy már tudnák edzeni és ezáltal túledzett leszel..
2011. jún. 24. 22:50
 6/7 anonim ***** válasza:

már 3 éve csinálom.

de kb 1 éve járok 6 napot és nagyon jó, sokkal jobb mint heti 3-4 nap.

nekem heti 6 napra van szükségem, és én az izmaimra hallgatok.

ja és igen jól fejlődök, sokkal jobban mint amikor heti 3-4 napot jártam.

2011. jún. 25. 18:38
 7/7 anonim ***** válasza:
nekme is így volt eleinte haveromnál edzettem heti 3-at aztán edzettem másnap éhesek voltak izamim harmadnapra meg elment az egésztől a kedvem kb... kb 4 hónapja váltottam át arra, hogy heti 5 nap mert előtte eszetlenűl heti 7 napot edzettem és abból ált az edzés, hogy mell hát has ez volt egy nap a másik nap pedig bicepsz tricepsz alkar váll és lábat nme is edzetünk mert úgy ovltunk vele, hog majd a biciklizéstől eleget fejlődik xd amúgy kb fél éve gyúrok és ez így pont ideális.
2011. jún. 25. 19:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!