Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Aikido mit gondoltok róla?

Aikido mit gondoltok róla?

Figyelt kérdés
Sziasztok mi a véleményetek az aikidórol?Mit gondoltok róla?
2011. jún. 11. 17:23
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Azt hozzátenném az csak rajtad múlik mennyire tudod alkalmazni utcán.
2011. jún. 13. 18:26
 12/16 A kérdező kommentje:
Lehet hogy kihagytam 3 éve aikidozok:))
2011. jún. 13. 18:27
 13/16 anonim ***** válasza:
Igen ezt kihagytad 3 év az már elég jó, ha jó mestereid vannak akkor már valami használható utcai tudásnak kell lennie még pár év és igen kemény harcos leszel a helyedben én nem hagynám abba. Mondjuk azt nem tudom, hogy van e saját dojotok vagy valami iskolában tartanak heti két edzést. ha van saját dojo-ja az egyesületnek és van mondjuk heti 5 edzésre lehetőség akkor azt mindenképp használd úgy már aikido-ból is jól lehet fejlődni. Ha viszont ugyanannyi óralehetőség van mindkettőből a 3 év tapasztalat az aikido mellett szól. Illetve ha lány vagy akkor nem biztos, hogy bejönne a jujutsu harc orientáltabb felfogása, de ezzel nem az aikido-t akarom leszólni simán lehet utcán használni.
2011. jún. 13. 18:41
 14/16 A kérdező kommentje:
Most fogok vizsgázni eddig 2x-er vizsgáztam.3danos mesterem van.aki szerintem nagyon jó:)
2011. jún. 13. 20:30
 15/16 Éböl hadnagy válasza:
Az akikidot nagyon sokáig kell gyakorolni ahoz hogy jól tudd használni, ez a hátránya mert nem nagy erőre van szükség hozzá hanem odafigyelésre harmóniára és persze rengeteg gyakorlásra. Én 4 éve aikidozom de még mindig nem tudnám élesbe használni.
2011. okt. 5. 20:16
 16/16 Antimod ***** válasza:

Rajtad múlik, mennyire hatékonyan tudod használni. Mivel egy önvédelmi technika, ami kitérésen alapul, más reakciót kíván, mint a természetesen jövő, "keresztbe teszem a karom a rúgásnak" válasz.

Inkább úgy fogalmaznék, hogy a támadó erejét lendületté konvertálod, amivel legyőzöd a támadót. Nagyon elegáns harcművészet, ha jól tudod csinálni.

2011. okt. 17. 15:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!