Lehet harcművészetként gyakorolni a Küzdősportott?
Vagy csak az a legjobb akinek minnél tobb kupája,érme van minnél magassabb ove van?
Kyokushin karatézom már kb.3 éve,és járok versenyre is,
Készulsz a versenyre,elmész összevernek,másnap fáj minndened és eszedbe jut hogy néhány hét és újra verseny.
Meg amúgy is szerintem jobb ha harcmuvészetként gyakorlod,a valóságba élesbe megy a játék és én ismerek nagyon sok béna karatést akik mindig elso helyett nyernek,aztán fejmagasságig nem tudnak rúgni szóval csak a pofájuk nagy,utcán ha helyzett lenne meg lehethogy nem tudnák meg védeni magukat.
Szerintem nem az öv színe,rangja számítt hanem a harcos mennyire vagy jó,az állóképesség,ero...stb láttam már béna fekete övest is.

nagyon jól kitértetek erre a technikai részletre! jó írások voltak!
-------------------
kérdésre:
valaki írt mentalitást (nem bénázod le a társaidat) van benne valami, mármint nem abban hogy Kérdező nem beszélsz úgy másokról, mert nem voltál lealacsonyító. a mentalitás kérdés viszont nagyon fontos. nagyjából ez határozza meg, hogy mit csinálsz! nem azt gondolom, hogy békésnek és harckerülőnek, másokat tiszteletben tartónak kell lenni, hanem hogy valamilyen elvekhet tartsa magát, aki harcművész. ha azok az elvei hogy mindenkinél erősebb, illetve erősebb lesz, aki hozzáér utcán azt a "pokolra" küldi, ezek is elvek, csak egy erőszakos állatra vallanak.
-> harcművészeteknek, és a valódi harcművészetekre gondolok, (itthon nagyon a letgöbb helyen sz.art oktatnak, ez tény) nagyon régi hagyománnyal rendelkeznek. maga a harc szelleme pedig egyidős magával az emberrel.
én személy szerint azt gondolom, hogy harcművészként az ember örökli nem csak a technikáit (amik véres harcok és rengeteg ember áldozata révén tökéletesedtek a mai formájukra) de egy terhet is, mégpedig az erőszak terhét. ugyanis azt az utat választod, amit előtted harcosok ezrei, akiknek mi is volt a célja? megvédeni a családjukat, esetleg országukat és megszűntetni az erőszakot. ha át tudod érezni az erőszakból következő szenvedést, el tudod fogadni az emberben rejlő erőszakot, akkor hasonlóan gondolkodsz mint én.. de szerintem akkor méltó leszel a harcművész szóra is. és persze ne sportolj, ismerd a stílusod gyilkos technikáit, ez alap :)
versenyre meg menj, gyakorolj, tökéletesítsd a védelmedet!

A fejrúgáshoz visszatérve.
Alapvetően hatásos dolog, de az utcán gyakran csak nehezen vagy korlátozottan lehet alkalmazni, mert:
-Előtte nincs időd bemelegíteni, lazítani. Nézd, meg, hogy edzésen milyen gyorsan, pontosan, magasra tudsz rúgni, majd egy másik, véletlenszerű időpontban, ahol nincs időd felkészlni, teszteld le ismét, és nézd meg a különbséget. Emellett
-A különböző tereptárgyaktól(tehát ha egy szűk helyen vagy) előfordulhat, hogy nincs elég helyed a rúgás végrehajtására.
Egyébéknt meg, ha bénák lennének, nem nyernének full kontakt versenyt...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!