Lehet harcművészetként gyakorolni a Küzdősportott?
Vagy csak az a legjobb akinek minnél tobb kupája,érme van minnél magassabb ove van?
Kyokushin karatézom már kb.3 éve,és járok versenyre is,
Készulsz a versenyre,elmész összevernek,másnap fáj minndened és eszedbe jut hogy néhány hét és újra verseny.
Meg amúgy is szerintem jobb ha harcmuvészetként gyakorlod,a valóságba élesbe megy a játék és én ismerek nagyon sok béna karatést akik mindig elso helyett nyernek,aztán fejmagasságig nem tudnak rúgni szóval csak a pofájuk nagy,utcán ha helyzett lenne meg lehethogy nem tudnák meg védeni magukat.
Szerintem nem az öv színe,rangja számítt hanem a harcos mennyire vagy jó,az állóképesség,ero...stb láttam már béna fekete övest is.
A fejre rúgás az utcán az egyik legnagyobb baromság. És ezt mint taekwondos mondom, ahol a rúgás az atyaúristen.
Egyébként ha harcművész akarsz lenni, akkor ott kezdődne a dolog, hogy nem bénázod le a társaidat.
Nem bénázok le senkit csak mondom mert látom hogy mit csinálnak.
Egyébként meg szerintem utcán ha lenne valami akkor fejre is simán lehet rúgni,TAEKWONDO-sok tudnak a legjobban.
Bár ha tobben vannak akkor szerintem nehéz lenne mindet fejbe rúgni.
A fej rúgás nem semmit nem ér. De két élű kard. Elszédíthet, beszakíthatja a dobhártyát,agyrázkódást okozhat, extrém esetben még nyakat is kitörhet. Viszont!
Ha a lábad elkapják, halott ember vagy. Fejtől sokkal nehezebb visszahúzni a lábat mint altesttől, vagy középső szekcióból. Nagy esély van arra is, hogy könyököt rúgsz nagy erővel. Tapasztalatból mondom, nem jó érzés, órákra sántikálni lehet tőle.
Csinálhatsz fejre rúgást. De közben imádkozz.
Nem nagyon rugdalhattál még fejre. Tudod ökölbe zárt kézzel is lehet lábat elkapni. Sőt ha már itt tartunk ököllel ki is lehet védeni a rúgást. És az fáj. Lehet a védőnek is, de neked jobban. És ha a lábad fáj akkor bajban vagy. Nem tudsz szabadon mozogni, nem tudsz másik rúgást rendesen végrehajtani, rossz esetben földre is rogyhatsz.
Fejre rúgást utcán (nem versenyen, az más tészta) igazából csak akkor lehet biztonsággal használni, ha a megfelelő körülményeket megteremted neki. Teszem azt egy gyomorszájon rúgástól összegörnyed, ilyenkor kivégző mozdulatnak egy precíz és erős dollyo-chagi brutális lehet.
De ne felejtsünk el valamit. A fej az emberi test egyik legsebezhetőbb pontja. Éppen ezért az ember ha harcművész, ha nem szinte ösztönösen védi. Hiába rúg valaki gyorsan, ha a védekező eleve ott tartja a kezét.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!