KRAV MAGA, tényleg jó önvédelemre? Olyanok írjanak akik csinálják, vagy csinálnak valami más hasonlót, de ezt is ismerik!
Csak annyira jó mint az összes többi.
Három hónap alatt ne várj csodát
2-3 év után már ad egy megalapozott önbizalmat (de betonrambóvá még ezután se válsz)
5-6 év múlva már azért elég komoly tudásod van, ami használható lesz matd egy utcai támadásnál
10 év után már te leszel a rambo 3, gond nélkül lezúzod a nem kívánatos személyeket.
Persze azért nem ennyire egyszerű a téma. A kraw magát, defendot stb. (önvédelmi és taktikai képzések) civileknek találták ki, egyszerű önvédelmi helyzetek kezelésére, így jóval hamarabb megtanulható, mint egy ju jitsu vagy aikido (szóval a harcművészetek), viszont jóval felületesebb is. A harcművészetet tovább tart elsajátítani, de az általa nyert tudás hasznosabb és erőteljesebb mint a civil önvédelmi rendszereké.
kérdésre én is rákontráznék (mint azt egy válaszoló már tette) mire lenne még jó? hát pusztakezes gyilkolómester nem leszel mert kravozol :D
van tapasztalatom a rendszerrel. és az is igaz, hogy olyan jó mint a többi.
Az a lényeg, hogy a krav maga tényleg arra való, hogy megvédd magad és minnél biztosabb legyen hogy épségben hazaérsz. Erre én azt hiszem minden más küzdősportnál jobb.
Menőzni, kemény-vagyok-szétrugom-a-fejed-ha-akarom gyerekké nem válsz tőle. Ne akarj krav magásként kihívni senkit egy párbajra. Nem erre való. De ha néhány raj körülvesz az utcán (vagy lehetőleg inkább csak akar, mert a krav erre is felkészít: minnél előbb ismerd fel veszélyt) Szal ilyenkor a krav a legjobb.
Önvédelemre a legjobb, minden másra vmi más a legjob. PONT.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!