Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Hogyan edzettétek fel, idegelt...

Hogyan edzettétek fel, idegeltétek ki a csontotokat? betont rúgtatok, de hogy kezdtétek?

Figyelt kérdés

egyedül is végezhető idegelésnél milyen fokozatosságot tartotok, hány nap regen. idő, milyen fájdalomig mentek.. mennyi ideig tart, ilyesmi részletek érdekelnek.

egyelőre alkarra, de sípcsontra is szívesen venném, ha leírnátok.

2011. ápr. 12. 19:10
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

két kolbász :D:D:D

Én nekem egy történetem van tanulság képpen! :) :

Volt(van ) egy haverom, aki nagyon gyenge fizikumú volt és megakart erősödni. Szóval, elkezdett küzdősportolni 1-2 év alatt nagyon megerősödött....ki idegelte a sípcsontját alkarját.... nagyon sokat bírt fájdalom szempontból, nem fájt neki akármiet rugott a másikba.... elment versenyre.

a versenyen úgy rúgta meg az ellenfelet, hogy félbe tört a sípcsontja !! :))))))))

utána felh............. JÓLVAN NEM IS ÍROM H MIVOLT EBBŐL TANULJON MINDENKI ! :)

2011. ápr. 13. 15:51
 12/19 anonim ***** válasza:
Előző vagyok, még azt szeretném mondani hogy a csonthártya gyulladás nem egészséges dolog ! :)
2011. ápr. 13. 15:52
 13/19 A kérdező kommentje:

Üdv! Köszi, megkérdezhetnéd a haverod, volt-e valami kokrét szisztéma amivel edzették a lábát (kiidegelték) vagy az éves gyakorlás eredménye volt?

a figyelmességed meg nagyon kedves, de úgy gondolom, hogy Te és én egész mást látunk kockázatosnak. legalábbis feltételezem, nem azzal a harcművész szemmel tekintesz a dolgokra mint én. pl. az én szemeben egy küzdősportoló meglehetősen gyenge, függetlenül attól, hogy mennyire van hozzászokva a fájdalomhoz, stb.

nos ennek fényében, hogy legyen tovább?

tegnap alkaromon elkezdtem "kisebb" ütésekkel szétzúzni a csontot, hát úgy is néz ki. a mai folytatástól kissé tartok.. logikusnak tűnne némi regen. időt hagyni.

2011. ápr. 13. 16:57
 14/19 anonim ***** válasza:

(egyszerre több kérdést ne tegyél fel)

de a lényeg h nincs értelme tovább csinálni kapsz egy csonthártya gyuszit és aztá.............

mondtam haverom attól h túlsokat diegelte rugott fát, bábut, vasat stb....

2011. ápr. 14. 18:16
 15/19 A kérdező kommentje:

de haverodnak az volt a problémája hogy eltört a lába, nem?

ez csak másodlagos összefüggésben van a kiidegeléssel.

a szép idő beköszöntével optimális lesz lemennem az erdőbe, amúgy is szeretek ott edzeni, alapvetően jellemző rám. csak eddig sosem edzettem fel csontfelületet, hanem tenyeret.. régi "szép" emlékek.

emlékszem, amikor szerveskémia vizsgán megkérdezte a tanárnő, hogy síeltem esetleg és elestem? (be volt kötve a kézfejem :D )

szóval a hagyományos módszer: ütni kell a fát. miért nem lepődöm meg? -.-

csonthártya gyulladás? nekem kis híján a bordáimat törik a tüdőmbe, ha nem szoktatnám nem csak a hasizmot hanem a bordákat az ütéshez, nem kizárt, hogy már beszakadt volna. szerintem egy rövidebb idejű gyulladást kibírok még valahogy. a gyógyulás meg pihenés pihentetés és táplálkozás kérdése, ezt pedig tudom hogy kell, úgyhogy.. a keddi sérülések is alig látszanak az alkaromon.

köszi a választ egyébként, kapsz zöld kezet :)

2011. ápr. 14. 19:22
 16/19 anonim ***** válasza:

igen attól, de nem érted a lényeget...

már nagyon kiidegelte a sípcsontját és nem tudta milyen erőset rughat..,, és olyat rugott h félbe tört a sípcsontja

am meg az nem a táplálkozástól függ hogy milyen gyorsan gyógyulsz, hanem a szervezettől, immunrendszertől...

2011. ápr. 15. 15:14
 17/19 A kérdező kommentje:

ami erős összefüggésben van a táplálkozással.

írtam már haverodra, hogy gyenge? széttörni egy rúgással a saját lábad?

elmennék boxolónak ha velem ilyen történne. harcművészetek világában az ilyet halott embernek hívják. hát mi az hogy a saját támadásába sérül meg valaki?

csonthártyagyulladás: ma beszéltem egy szaktársammal, wingtsunos, ő azt mondta, hogy a csonthártyagyulladás következtében kondícionálódik a csont (ahogy regenerálódik, Ca épül be...)

2011. ápr. 15. 22:24
 18/19 anonim ***** válasza:

Annyira értetlen vagy mint egy s**gg bocs...

http://www.youtube.com/watch?v=TiFDHayFmD0

ilyen szituáció...

2011. ápr. 17. 17:16
 19/19 A kérdező kommentje:
igazából csak szimplán lesz@rom a kislányos történetedet a balf@sz haverodról és a béna lábáról.
2011. ápr. 18. 10:11
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!