Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Kettlebell edzéshez tapasztala...

Kettlebell edzéshez tapasztalatot honnan tudok szerezni?

Figyelt kérdés
Olvastam hogy nem ajánlatos otthon edzeni mivel ha nem szakszerűen edzünk vele( mivel nincs meg a megfelelő tapasztalat) sérülés veszélyes lehet,szerintetek kötelező elmennem kettlebell edzésekre vagy a szakszerű-hivatalos oldalakon található leírás és video illusztrálásból leszűrni a technikát is elég lehet ?
2011. ápr. 4. 00:51
 1/1 anonim ***** válasza:

nemcsak hogy sérülésveszélyes, hanem úgy szart se ér az edzés, ha nem helyes formában hajtod végre a gyakorlatokat.

Mindenképpen menj el egy kezdő csoportba, én még nem láttam olyat , aki videókról helyesen megtanulta volna a gyakorlatokat. Ezek sokkal összetettebbek, mint amilyennek tűnnek, gyakran hónapok kellenek ahhoz, hogy megfelelően berögzüljenek. Az edző meg kell, mert ő lát kívülről, és látja a hibáidat is. És kijavítja.

másrészt, egy olyan "egyszerű" alapgyakorlat is, mint a kettlebell swing, baromira nehéz elsőre, és egy csomó rávezető gyakorlattal jutnak el odáig, hogy swingelhess. Ezekről meg nincs fenn videó. meg ide tudás is kéne, hogy mikor melyik rávezető gyakorlat kell. Az instruktor ezért van.

Ha pedig a swinged rossz, az összes ballisztikus gyakorlatod (clean, snatch, highpull) rossz és balesetveszélyes lesz.

Menj el egy csoportba, megéri. Pesten ajánlani is tudok embereket.

2011. ápr. 4. 02:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!