Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Wing Tsun vagy Krav maga?

Wing Tsun vagy Krav maga?

Figyelt kérdés
Melyik állja meg jobban helyét az utcán?Esetleg ha többen rám jönnek.
2011. ápr. 3. 02:26
1 2
 1/16 clint ***** válasza:
sztem tőled függ, eléggé ugyanolyannak tűnik a kettő.
2011. ápr. 3. 02:30
 2/16 anonim ***** válasza:

GreenTea

Mindkettő megfelelő erre a célra. Wing Tsun-t egy nő fejlesztette ki, tehát, ha kis méretű ember vagy, akkor mindenképp az! Ha rendes férfi méreted van, akkor a krav maga is jó:)

2011. ápr. 3. 09:39
 3/16 anonim ***** válasza:
Szerintem Wing Tsun, én is azt gyakorlom. :)
2011. ápr. 3. 11:02
 4/16 anonim ***** válasza:
67%
Szerintem meg egyik sem...
2011. ápr. 3. 11:12
 5/16 anonim ***** válasza:
100%

Tulajdonképpen (eredetileg, és ha jó helyen tanulod) mindkettő szolgál önvédelmi képzéssel. írták, hogy testalkattól függ. erről annyit, hogy a krav alapvetően önvédelmi rendszer, nem abból indul ki, hogy te egy 120 kilós izomkolosszus vagy, és relfexszerűen 1 rúgással el tudod törni egy ember nyakát, hanem abból, hogy egy ember vagy, akinek az önvédelmét fejleszeni kell.

WingTsun: írták, egy nő fejlesztette ki. innentől szerintem nem kérdéses, hogy nincs szükség rá, hogy bika erős legyél a használatához.

akkor mégis melyiket válaszd? mert amit írtál, arra pont mind a kettő alkalmas..

a WingTsun harcművészet, persze gyakorolhatod önvédelemként, de évek alatt kungfusként már (sajnon) ki fogsz csúszni az áldpzat szerepből, de ezt szerintem fel lehet pozitívumként is fogni.

2011. ápr. 3. 12:31
 6/16 anonim ***** válasza:
100%

GreenTea

Még annyit hozzátennék, hogy egy jó barátom sok harcművészettel és önvédelmi sporttal foglalkozik. Szerintem a Krav magát viszonylag hamar el lehet sajátítani egy olyan szinten, hogy utcán meg tudod magad védeni.

2011. ápr. 3. 12:43
 7/16 anonim ***** válasza:

bármelyik lehet hatásos, és bármelyik lehet tök haszontalan is, ha sz@rul oktatják. Szóval inkább azt nézd meg, hogy hova tudnál járni, és válaszd azt, ahol a legmeggyőzőbb az edzés ill. az edző.

Már csak azért is, mert pont a WT-re szokták mondani, hogy nagyon sok a sarlatán, aki néhány év tanulás után elmegy oktatónak, miközben ő se tudja még annyira, így eléggé vigyázni kell, hova mész. A másik, amit hallottam róla, hogy sok helyen elhanyagolják az alap erősítést is, ami meg újra komolytalanná teszi a dolgot, mert az egy mese, hogy a sokkal gyengébb ellenfél majd minden erő nélkül legyűri a sokkal erősebb ellenfelét, és ha így edzetek, hogy nem tapasztalod meg, milyen az, amikor az adott technikákat erős emberek, és erősen végrehajtott támadások ellen kell végrehajtani, akkor éles helyzetben érhet a meglepetés, hogy nagyon más.

Szóval legjobb tanács szerintem az, hogy menj le, nézz meg edzéseket, beszélgess az edzővel, és aszerint válassz.

2011. ápr. 3. 12:55
 8/16 anonim ***** válasza:
egy 'gyengéd' támadás ugyan úgy kiviheti bárkinek a szemét, mint ahogy egy izmos sok sok kilós ütés nem hatna át a hasamon. szóval.. lehet alap erősítést csinálgatni, csak aztán ne legyen olyan helyzet, hogy "úú bár többet gyakoroltam volna a technikát k.rva erősítés helyett"
2011. ápr. 3. 13:10
 9/16 A kérdező kommentje:
Aczél : "alap erősítés" alatt érted a fekvőtámasz meg ilyeneket, vagy amit az edzéseken tanulunk?:) Én végülis már beszéltem, a wt edzővel rendes de pénz szempontjából is nézzem a krav maga 8000 ft 1 hóra (azért az nem semmi) a wt pedig 5000 azt hiszem, de mondjuk utcán rám(ránk) jön valami több tagú c*gány zenekar nem úgy jönnek oda mint az edzésen hanem minél keményebben ütlegelnek, :)most az ilyen nem lehet mindet kivédeni egy pár fogással, esetleg több éves tapasztalattal. ám köszönöm az eddigi válaszokat =)))
2011. ápr. 4. 10:36
 10/16 anonim ***** válasza:
100%

Aczél:

Harcművészetre járok, és tapasztalat, hogy egészen más (sokkal nehezebb) kivédeni egy olyan technikát, ami mögött rendes erő van, és egészen más, ha nincs. Még ha technikailag ugyanazt is csinálják, egy erősen megküldött kezet sokkal nehezebb elvezetni vagy félreütni.

Tehát ha nincs meg a kellő edzettség, és nem tudsz kellő erőt belerakni a technikáidba (mind a védekezésben, mind támadásban), illetve edzésen nem szokod meg, hogy bele is rakd, és a partner is belerakja (mert van neki, és tudja, hogyan kell használni), hogy érezd, milyen a valóságban, amikor rendes ütést kap, nem csak edzőtermi varázslást, akkor egyrészt nem tudod majd rendesen kivédeni az ellenfél támadásait, másrészről a tieidet könnyű lesz kivédeni, és ha még nem is védik ki, akkor se okozol vele sok kárt (mert nagyon jól hangzik, hogy de gyengéden is ki lehet kapni valakinek a szemét, csak egyrészt az ember nem könnyen veszi rá magát, hogy "önvédelemként" kinyomja a másik szemét - meg törvényileg is nehéz lenne ráfogni, hogy arányos önvédelem -, meg ha még meg is próbálná,nagyon nem olyan egszerű az ilyen érzékeny helyeket eltalálni harc közben, miközben az ellenfeled kiszámíthatatlanul mozog.)

Az egy mítosz, hogy emberek csak technikából minden erő nélkül legyőzik a a sokkal erősebb ellenfeleket - a technika az a módszer, hogy az erődet minél gyorsabban és minél nagyobb hatásfokkal tud célbajutatni. De erő nélkül nem működik

2011. ápr. 4. 11:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!