Kik rúgnak a legjobban és kik ütnek a legjobban a küzdősportosok közül?
szerintem
rúgás: taekwondo, capoeira
ütés: box
Az egyik ismeretterjesztő csatornán volt egy műsor amiben ilyesmit mértek.
Ott a legerősebb ütése a boxolónak volt. A leggyorsabb ütései a kung-fusoknak és valamiféle összesítésben a ninjutsu mestert hozták ki a leghalálosabbnak.
A rúgásokra nem emlékszem, de arról is volt szó, szerintem megtalálod a műsort a neten.
Én is láttam az a műsort.Egy másik adásban a rúgás erősségét mérték és a capoeira mester rúgta a legnagyobbat,mert beleugrott a rúgásba,ezért 3x akkora volt az ereje,mint a thai boxolóé.
Egyébként rúgás technikában még a Francia Boxolók is ott vannak.
Van egy meccs amikor a 80as évek két küzdősport sztárja Világbajnoka kiállt egymással Francia box vs Muay Thai,és a Savate-os leiskolázta a másikat,mind lábbal,mind kézzel.
A tkd rúgások látványosak elismerem,de nem biztos,hogy élesben minden esetre alkalmasak.Ugyanígy a capu.
ugyan így a capu.? :D
húú.. oké, Brazil Föld sikátoraiban biztos sok gyilkos Capueirás van, de azért az elterjedtebb capu. alapvetően mozgásművészet, és előfordulhat, hogy "nem minden esetre alkalmas" :)))
itt csak a boxot írtátok, ami küzdő sport :) a capu. nem az, ahogy sem a ninjutsu, kungfu, tkd illetve a muaythai sem :)
boxolónak meg azért nagy az ütése, mert más célja van vele. harcművészetekben (mondjuk legyen kungfu) nem az a lényeg, hogy 1-1 nagyot bevigyenek állra, kesztyűben, hanem mondjuk hogy megöljék az "ellenséget" minél hamarabb. innentől, ez a legerősebb :)
azért nem üt (m*v=F) annyire erőset, mert máshogy dolgozzák ki az ütést, sokkal gyorsabb és veszélyesebb, valamivel kisebb erejű mert
- nem esik bele egész testtel az ütésbe
- chit visz bele és nem teljes (fárasztó) izommunkát.
Hát ennyi volt néhány gondolat. amúgy kungfus ütésnél (belső harcművészetet gyakorlok) durvábbat nem láttam.
bakker!
azt én is láttam és a taekwondos rugta a legnagyobbat és leggyorsabbat! utána meg a thai-boxos.
meg az volt a kérdés hogy kik ütik-rugják a legnagyobbat és nem az hogy használni ugyan úgy tudják-e az utcán is.
de az tök mindegy... mert csak élő emberekkel tudják ezeket lemérni...
voltak erre születettek mint: Bruce Lee, Andy Hug, vagy a külömböző harcművész mesterek akik tényleg nagyot tudtak rugni.
én legalábbis úgy gondolom hogy pl 600-1000 évvel ezelőtt a kungfu-sok, thai-boxolók,taekwondosok sokkal nagyobbat rugtak minta mostani legjobbak...
mert akkor az tényleg élet halál kérdése volt hogy"ki az erősebb" egykor ezért találták ki a harcművészeteket.
lényegében ez számított katonának és nem az hogy akár 2kmröl lelőnek valakit egy csúcsmodern fegyverrel
csak érdekesség képpen, vannak akik ma is úgy, abban a szellemiségben gyakorolnak, mint régen (mintha az életük múlna rajta)
a technikák meg tovább öröklődtek, fejlődtek, az embereknek meg ma már optimális táplálkozási lehetőségeik vannak, így sokkal minőségibb izomzattal és erősebb testtel dolgozhatnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!