Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Sima Box-ról mi a véleményetek...

Sima Box-ról mi a véleményetek? Ez is számításba jön nálam

Figyelt kérdés
2011. febr. 28. 23:15
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:

Az ökölvívás az egyik legjobb küzdősport.

Kiváló mozgás koordinációt ad,nagyszerű állóképességet.

Ha az önvédelmi részét nézzük,akkor is az elsők között szerepel.Egy jó ökölvívót megütni is nehéz,mert nem találod el,viszont ő gond nélkül telibe ver.

A sok sparring miatt meg nem jössz majd zavarba egy emberesebb pofontól sem,ha bekapod.

Mert írta itt valaki a kézcsavargatós baromságokat,meg varázslatokat.Egy ilyen nem szokta meg,hogy jól pofánb@sszák edzésen.Kap egyet,zavarbajön és elfelejt mindent,amit a Roxfortban tanult.

Egyébként az a hozzászóló primitívségét is mutatja,hogy egy verekedésből egyből már csonkítás,meg csonttörésre gondol.Ebből is érezni a hozzá nem értést.

Egy sima verekedésből nem kell ennyire nagy ügyet csinálni.

Na szóval,csak ajánlani tudom az ökölvívást.

2011. márc. 1. 00:28
 12/25 anonim ***** válasza:
100%
Adom, szerintem sem akkora ügy egy sima bunyó. A jó harcos anélkül tudja legyőzni ellenfelét, hogy komoly sérülést okozna neki. Ebből látszik, hogy mennyire ura magának.
2011. márc. 1. 06:40
 13/25 anonim ***** válasza:
"amúgy az én hitemben az erő (és nem a fizikai értelemben vett erő" Az erő mindenképp fizikai alapokon nyugszik, még akkor is, ha te az intermuszkuláris koordinációról beszélsz, attól függetlenül ugyanúgy az izmait használja. A nagy izom pedig egyáltalán nem egyenlő azzal hogy gyenge lenne a tulajdonosa.
2011. márc. 1. 06:46
 14/25 anonim ***** válasza:
Az ökölvívás egy kiváló küzdősport, és az egyik legjobban használható stílus utcai verekedésben. Az ilyen agyonra istenített túlbecsült stílusok, mint a muay thai, brazil jiu-jitsu utcán nem sokat ér. Én megfigyeltem a thai box, az manapság arra jó, hogy nagyképűen feszengjenek vele (tisztelet a kivételnek!), egy divat sport. Az ökölvívás sok szempontból is az egyik legjobb sport. 3 év boksz után már megtanulsz férfiasan bunyózni.
2011. márc. 1. 08:07
 15/25 anonim ***** válasza:

hmm jo velmemenyek.. sajna most nem tudok ekezetet irni.

kezcsavargatas, csonkitas: ha valaki eroszakkal el veled szemben, nem latom okat, hogy kimeletes legy, de aki ezen a velemenyen van, megertem, hiszen egy kuzdosportot csinal, aminek semmi koze az igazi eroszakhoz.

az tetszik, hogy igy kialltok a box mellett.

erovel kapcsoatban: erot izommunkaval fejtesz ki, de akiket magam is erosnek tartok, azok a fizikai erejuk (ertsd mint maximalis izomfeszules) toredeket sem hasznaljak.

es 1 tanacs annak aki a boxot onvedelemre alkalmasnak tartaja, es kimeletes egy "bunyoban" utcan.

>ha fegyverrel, az eletedet fenyegetve kozelednek feled, kemenyitsd meg magad, es felejtsd el a kimeletes kis edzeseidet, leginkabb fuss, ha nem vagy kesz komolyan kuzdeni.

en mondjuk nem vagyok laza kis bunyokhoz szokva, mert okosnak es eroszak KERULOnek neveltek. dee az jo vegulis ha hozza vagytok szokva a bunyohoz, es nem 'olyan nagy dolog' :)

2011. márc. 1. 10:16
 16/25 anonim ***** válasza:
harcművész barátunk nagyon érti a dolgát, biztos sok köze volt az említett dolgokhoz :)
2011. márc. 1. 11:00
 17/25 anonim ***** válasza:

akadt ez\az :)

vagyis inkabb sajnos :(

2011. márc. 1. 11:54
 18/25 anonim ***** válasza:

A box fasza.

Megtanít ütni, ami a legalapabb dolog a bunyóban.

Megtanít kitérni, ami szintén nem utolsó.

De ami a legjobb, megtanít arra, hogyha kapsz egy taslit akkor ne dobd el az agyad és sikítva hadonássz, mint egy kislány, hanem folytatsd amit elkezdtél...

A box a legeslegjobb alap, ami a bunyóban segíthet téged. Továbbá marha jól lehet rá építeni később harcművészeteket, mert egy utcai hajtépős, lökdösős, szemkinyomós, fojtogatós szituációban azok is sokat segítenek.

2011. márc. 1. 21:46
 19/25 DannyZuko ***** válasza:
48%
Jómagam harcművészként megmondom őszintén, hogy nem rossz a box, egy kéztechnika fejlesztésére és a blokkok megtanulására. Viszönt az is biztos, hogy el nem tudnék képzelni magamnak egy olyan sportágat (mert a box nem harcműszet), amiben nem használhatom a lábaimat, amiben nem rúghatok. Ott az a 2 jó comb, amiben 3x akkora erő van mint a kezedben. Hát akkor már használjuk is. Plusz a fejre mért ütések száma nem feltétlen tesz jót az agyadnak sem. Utcai önvédelemre addig elég amég olyan ellenféllel találkozol, aki még soha nem edzett semmit. Ha egy olyat kapsz el, aki már vagy egy évet karatézott vagy ilyesmi, akkor megcseszheted a box tudásod, meg a gyors kezed. Én ezt vallom a boxról.
2011. márc. 3. 12:31
 20/25 anonim válasza:

Erről a harcművészcuccról van egy sztorim.

Még középsuliban volt egy haverom aki nagy mittoménmámijenkungfús. Valami nagyobb rangja is van. Meg elvileg versenyre is járt. Én szoktam boxolgatni de csak úgy néha-néha. Mondta hogy megtanult vmi jó fogást és hogy bemutatná rajtam. Az elején még figyelmeztetett is h lehet hogy fájni fog. Mondta hogy üssek. Hasbavágtam. erre ő:

Jójójó.. de lasabban és arc felé. (Az utcán is kérd majd meg őket)

Lassítva ütöttem. Csinkcsánkugozott egyet és ütött. A keze közel került az arcomhoz, és reflexből (n em szándékosan)

Jó erősen orrbavágtam xD

De amúgy szerintem jó a box. A harcművészettel csak akkor van értelme foglalkozni ha évekig csinálod, és azt is intenzíven.

2011. márc. 10. 17:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!