Sima Box-ról mi a véleményetek? Ez is számításba jön nálam
én harcművész vagyok, igazából nem értem miért választ valaki egy ilyen sportot, amikor nem is sokkal több energiabefektetéssel lehetne akár erős is, ami szerintem fontos pl. ha meg akarod védeni magad, szeretteidet. jól jön egy kis erő is.
bár lehet ez ilyen divatos dolog, de hát azért csinálni...
most nem értem miről beszélsz.
sima boxra kérdeztem rá, nem thai boxra, az utóbbi a divatos
nem hiszem, hogy egy boxoló ne lenne erős
pedig teljesen jól értesz :)
tehát a thaibox most divatosabb. értem. annak mondjuk még van harcművész alapja, egy thai-ost el is tudok képzelni erősnek.
viszont én azt nem értem, egy boxolóban hol az 'erő'? :)
és nem a fekvepadon edzett 150 kilót kinyomó bicepszre gondolok, mert feltételezem nyilvánvaló, hogy annak semmi köze az erőhöz.
23:46-osnak igaza van. Addig meg ne nagyon papolj az erőről, ha az alapvető anatómiáját nem tudod az embernek.
Ja, és egyébként: Aki kinyom 150 kg-ot fekve, akkor az mi a f@sz, ha nem erős?
egyet megadok, jelképesen értettem, fekvenyomásnál a bicepszet.. nem fejtettem ki jobban, de a viszonylag nagy feszülésre képes izommal kapcsolatos 'erő' fogalmat akartam ezzel a valóban, leegyszerűsített példával kiszűrni.
shaolin mester 2 ujján tartja magát. nem, nem kimondottan erő. az ideg izom kontroll ilyen esetben rendkívül nagy persze.. de ők mondjuk ezzel foglalkoznak 'főállásban'.
bízom benne, hogy az anatómiai ismereteim hiányát nagyjából sikerül most szétoszlatnom, és nézzétek el a sarkított példa pongyola megfogalmazását.
a jedi erős példa meg ott volt, poén mindég jöhet!:D
amúgy az én hitemben az erő (és nem a fizikai értelemben vett erő, mert ebben az értelemben igen, valóban erős aki kinyom 150 vagy 200 kilót) az, amikor a veled szembekerülő mondjuk embert, 10 másodpercen belül mondjuk kifordított végtagokkal, súlyos belső sérülésekkel földre vágod. aki elérte ezt a szintet, azt én mindenképp elismerem erősnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!