Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Sima Box-ról mi a véleményetek...

Sima Box-ról mi a véleményetek? Ez is számításba jön nálam

Figyelt kérdés
2011. febr. 28. 23:15
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
37%

én harcművész vagyok, igazából nem értem miért választ valaki egy ilyen sportot, amikor nem is sokkal több energiabefektetéssel lehetne akár erős is, ami szerintem fontos pl. ha meg akarod védeni magad, szeretteidet. jól jön egy kis erő is.

bár lehet ez ilyen divatos dolog, de hát azért csinálni...

2011. febr. 28. 23:32
 2/25 A kérdező kommentje:

most nem értem miről beszélsz.

sima boxra kérdeztem rá, nem thai boxra, az utóbbi a divatos

nem hiszem, hogy egy boxoló ne lenne erős

2011. febr. 28. 23:35
 3/25 anonim ***** válasza:
100%
Nekem jók a tapasztalataim, remek kondíciót ad, és aki azt írja, hogy erőt nem, az még nem járt bokszedzésen. Ráadásul a box egy nagyon jó alap önvédelemhez, egy utcai bunyóban egy két ütés, aztán spuri.
2011. febr. 28. 23:39
 4/25 anonim ***** válasza:
23%

pedig teljesen jól értesz :)

tehát a thaibox most divatosabb. értem. annak mondjuk még van harcművész alapja, egy thai-ost el is tudok képzelni erősnek.

viszont én azt nem értem, egy boxolóban hol az 'erő'? :)

és nem a fekvepadon edzett 150 kilót kinyomó bicepszre gondolok, mert feltételezem nyilvánvaló, hogy annak semmi köze az erőhöz.

2011. febr. 28. 23:40
 5/25 anonim ***** válasza:
A box messze az egyik leghatékonyabb küzdősport. Hogy képbe legyél érdemes ellátogatni más műfajok edzéseire is, mint a földharc és a rúgós sportok képviselői. Ha boxolsz, nem kell megtanulnod az ő technikáikat, csak tudj ellenük védekezni, hogy ne érjen meglepetés. Egy rendes box edzésen meg van elég jó fizikai tréning is, mivel a technikai repertoár kisebb, mint pl. a karate esetében. Persze, ha mélyen belemegyünk a box témába, ott is rengeteg technika van.
2011. febr. 28. 23:42
 6/25 anonim ***** válasza:
Szerinted Mike Tyson gyenge? Akkor mi számít erősnek? Az a két ujján megálló shaolin mester?
2011. febr. 28. 23:42
 7/25 anonim ***** válasza:
100%
23:40-es fekvepadon 150 kg-t kinyomó bicepsz? Te azt sem tudod mit csinál a bicepsz...fekvenyomásnál a mellizom és a váll dolgozik főleg, nagyon edzetteknél akár az antagonista izmok is akár, de istenem, te nagyon elvagy tévedve..
2011. febr. 28. 23:46
 8/25 anonim ***** válasza:
100%

23:46-osnak igaza van. Addig meg ne nagyon papolj az erőről, ha az alapvető anatómiáját nem tudod az embernek.

Ja, és egyébként: Aki kinyom 150 kg-ot fekve, akkor az mi a f@sz, ha nem erős?

2011. febr. 28. 23:48
 9/25 anonim ***** válasza:
100%
Rájöttem milyen "erő"-re gondol, de hát nem minden boxoló lehet jedi is egyben. Az Erő legyen veletek!
2011. febr. 28. 23:49
 10/25 anonim ***** válasza:

egyet megadok, jelképesen értettem, fekvenyomásnál a bicepszet.. nem fejtettem ki jobban, de a viszonylag nagy feszülésre képes izommal kapcsolatos 'erő' fogalmat akartam ezzel a valóban, leegyszerűsített példával kiszűrni.

shaolin mester 2 ujján tartja magát. nem, nem kimondottan erő. az ideg izom kontroll ilyen esetben rendkívül nagy persze.. de ők mondjuk ezzel foglalkoznak 'főállásban'.

bízom benne, hogy az anatómiai ismereteim hiányát nagyjából sikerül most szétoszlatnom, és nézzétek el a sarkított példa pongyola megfogalmazását.

a jedi erős példa meg ott volt, poén mindég jöhet!:D

amúgy az én hitemben az erő (és nem a fizikai értelemben vett erő, mert ebben az értelemben igen, valóban erős aki kinyom 150 vagy 200 kilót) az, amikor a veled szembekerülő mondjuk embert, 10 másodpercen belül mondjuk kifordított végtagokkal, súlyos belső sérülésekkel földre vágod. aki elérte ezt a szintet, azt én mindenképp elismerem erősnek.

2011. márc. 1. 00:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!