Milyen onvedelmet, harcmuveszetet vagy kuzdosportot ajanlottok, amivel alacsony termetu leven, (164cm ) meg tudom magam vedni nalam magasabb esetleg kigyurt bajkeverok ellen?
Nem érnél el semmit a Krav Magaval, mivel a mesterek 99% pénzért vette a papírt amivel oktathat. Aikido-t azt csak hosszú idő alatt tudnád használni önvédelemr. Judo az csak egy versenysport, így a szabályok miatt nem tudnak úgy megtanítani, hogy megvéd magadat. Thai Box ami talán szóba jöhetne, ha rendesen oktatják, azonban arra számíts, hogy az összes cigány oda járna. Kick boxnál is attól függ a legjobban, hogy miként tanítják. Taekwondo rúgás centrikus, meg sok benne a látványos elem, ami az utcán totál haszontalan. Wing Chun, ha nem a Máday féle akkor jó lehet, de ha Máday Ts-es akkor haszontalan, mivel ott csak a pénzedet nyúlják le. Streetfightnál meg van az a kockázat, mint a Máday féle Wing Tsunnál: csak a pénzedet nyúlják le. Ha Jiu Jitsunál a brazil változatt lesz, akkor azt felejtsd el, mivel az földharc és az utcán nem érsz el vele semmit.
Így én azt tanácsolom, hogy vagy a Thai box, ha rendesen oktatják, de mint írtam nagy valószínűséggel erre jár az összes cigány; vagy pedig a Kick Box. Meg, ha nem a Máday féle Wing Tsun van akkor azt próbáld még meg.
Birkózás, mivel alacsony vagy lent van a súlypontod, így téged nehezebben mozdítanak meg, ugyanakkor te könnyebben földhöz versz mindenkit, pláne ha az ellenfeled magasabb nálad. ráadásul a birkózástól gyors, fizikailag erős, robbanékony és hajlékony leszel.
Én a szabadfogású birkózást ajánlom.
hát meg leginkább egy embert aki megtanít a késsel bánni..
valljuk be: birkózást jól oktatják, oké van értelme tanulni. utcán 2 embernek is szilánkosra törik a tarkója olyat koppan a betonon, mire a 3. rést csinál a bordáid között cipőorral.
a többit meg köztudott, hogy "szeretik" sza.rul oktatni. tehát tanulják, tanulják, osztán semmit sem érnek vele önvédelmi helyzetben.
szoktunk elméleti rendet állítani, hogy mi az amit itthon tök fölös tanulni, és mi az amit azért korrektül szoktak. ezért szoktuk ajánlani a jitsut, birkózást, savate-t, én még a kungfut is.
Neutronlovagnak igaza van, Magyarországon nem tudnak aikidot sem tanítani, DE azért van annak komoly alkalmazása, baromi hatékony ága, és tucatnyian értenek itthon is hozzá.
(by Késes Krisz)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!