Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Miben van fehérje?

Miben van fehérje?

Figyelt kérdés
mien ételekben van?
2011. febr. 27. 22:02
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
hús,tojás,tejtermékek,meg a turmix! ezekben van a legtöbb!
2011. febr. 27. 22:16
 2/9 A kérdező kommentje:
kössz!
2011. febr. 27. 22:17
 3/9 anonim ***** válasza:
meg szója :D
2011. febr. 27. 22:29
 4/9 anonim ***** válasza:
én azt már alapból turmix-al beviszem! pedig halálos
2011. febr. 27. 22:35
 5/9 anonim ***** válasza:
Ne is mondd, én is kihaltam már...
2011. febr. 27. 22:49
 6/9 anonim ***** válasza:

annyira nem halálos, csak nem emberi táplálék :DD

fogyasztásra már kezelik, és a ~veszélyes összetevők feldolgozás folyamán kikerülnek a szójából.

kérdésre: minden alap (feldolgozatlan) kajában van fehérje. tehát az ásványvíz és a teafű nem tartozik ide!

növények is tartalmaznak fehérjéket, csak nagyságrenddel kevesebbet mint az állati termékek, és kedvezőtlen arányban, hiányban (ajánlott keresés: limitáló aminosavak)

állati termékek (húsok, belsőségek, tej, tojás) bár változó arányban (pl. a tej tök jó forrás lenne, csak hát 94-96% igazából nem tudom pontosan) víz. ugyan ez a tojásra, kedvező összetételű, de a nagy része víz, és még a húsoknak is "csak" 20% körüli fehérjetartalma van. de az teljes értékű (amire szükséged van) és ez a természetes.

-élelmiszermérnök-

2011. febr. 28. 00:33
 7/9 anonim ***** válasza:

és a növényi fehéjék?

bab, zölbab, lencse?

2011. febr. 28. 18:01
 8/9 anonim ***** válasza:

A mi éghajlatunkon nem teremnek meg olyan növények, amelyek az összes fajta aminosavat tartalmaznák.

Amúgy a vérben és az ondóban is elég sok van! :P

2011. febr. 28. 19:49
 9/9 anonim ***** válasza:

jah. meg úgy generálisan az emberekben!

teljesértékű fehérjeforrás növény, a mi éghajlatunkon a szója. én írtam föntebb, hogy nem halálos, csak takarmánynövény. de azért eszik, mert ideális fehérje és zsírsav összetétele van, és nincs jobb amit ehetnének.

(ázsiában) itthon viszonylag nagy butaság azt enni, alapból is elég szóját tartalmaznak élelmiszereink, pluszba nem ennék. minek? :) ehetek húst.

2011. febr. 28. 21:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!