Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Hogyan őrizzem/fejlesszem...

Hogyan őrizzem/fejlesszem tovább a Shotokánomat? (karate)

Figyelt kérdés
6 évig üztem, de abbahagytam. Más karatét csinálok mellette, de szeretném ezt az "egyediséget" megtartani, hogy ne vesszen el/irja felül az új karate. Jó az, ha 2 stilus van a tarsolyunkban.
2011. jan. 20. 02:21
 1/5 anonim ***** válasza:

Szerintem küzdősporttól függetlenül azt érdemes megtartani,ami működik valóságos küzdelemben is.

Ahogy néztem most pár videót a shotokánról,ami feltűnt,hogy egyértelműen kezdeményező,támadó stílus,jó rúgásokkal és megelőző robbanékony technikákkal.Ezt a hozzáállást mindenképp érdemes megtartani.

Viszont a kéztechnika és a védekezés nem a legjobb benne ezt inkább lehet jobban fejleszteni és feljebb emelni a kettősfedezéket pl,a mozgás darabosságát,merevségét is átdolgozni folyamatossá,lazábbá.

Mondjuk harcművészetekben annyira nem vagyok otthon,inkább küzdősport párti vagyok,de nekem ez volt az észrevételem.

2011. jan. 20. 06:04
 2/5 A kérdező kommentje:
darabos, mintha ezt már mondták volna nekem :D mindenesetre igen, mert arra lett kitalálva, hogy "egy ütéssel ölni".
2011. jan. 20. 14:47
 3/5 anonim ***** válasza:

Igen,egy ütéssel,de ez legalább annyira kockázatos is ám,ha valaki folyton jön csak előre.

Nem tudom mond-e neked valamit a kontrabunyó kifejezés?

Ők pont az ilyen támadó szemléletű ellenfelekre specializálták ki magukat,uh cukkolja a másikat,eltáncol az megindul előre-mint pl a shotósok-kihajol jobbra,vagy balra és keresztbe veri a másikat.Ez legtöbbször azonnali ko.

Koko akármilyen öntelt fickó,a kontrabunyó mestere.

Elmozog,megvárja,hogy a másik indítson és már fekszik is az ellenfél.

Szóval változatosan,nem kell köröm szakadtáig ragaszkodni egy valamihez szerintem.

2011. jan. 20. 18:29
 4/5 anonim ***** válasza:

nem pont a kérdésre, de a témánál maradva,

harművészetekben és küzdősportokban azért el lehet dönteni melyik (vagy mi illetve ki) a jobb.. :) nem a legszubjektívebb dolog :)

2011. jan. 28. 23:46
 5/5 anonim ***** válasza:

Jaja, kontrabunyó... csak kár, hogy Kokót egy noname, de nagy ütőerejű, támadó boxoló úgy kicsapta, hogy azt se tudta, hol van.

"Táncolj, Kokó!"

Aztán:

"Jó éjszakát, Kokó!"

XD

2011. jan. 29. 23:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!