Hogyan őrizzem/fejlesszem tovább a Shotokánomat? (karate)
Szerintem küzdősporttól függetlenül azt érdemes megtartani,ami működik valóságos küzdelemben is.
Ahogy néztem most pár videót a shotokánról,ami feltűnt,hogy egyértelműen kezdeményező,támadó stílus,jó rúgásokkal és megelőző robbanékony technikákkal.Ezt a hozzáállást mindenképp érdemes megtartani.
Viszont a kéztechnika és a védekezés nem a legjobb benne ezt inkább lehet jobban fejleszteni és feljebb emelni a kettősfedezéket pl,a mozgás darabosságát,merevségét is átdolgozni folyamatossá,lazábbá.
Mondjuk harcművészetekben annyira nem vagyok otthon,inkább küzdősport párti vagyok,de nekem ez volt az észrevételem.
Igen,egy ütéssel,de ez legalább annyira kockázatos is ám,ha valaki folyton jön csak előre.
Nem tudom mond-e neked valamit a kontrabunyó kifejezés?
Ők pont az ilyen támadó szemléletű ellenfelekre specializálták ki magukat,uh cukkolja a másikat,eltáncol az megindul előre-mint pl a shotósok-kihajol jobbra,vagy balra és keresztbe veri a másikat.Ez legtöbbször azonnali ko.
Koko akármilyen öntelt fickó,a kontrabunyó mestere.
Elmozog,megvárja,hogy a másik indítson és már fekszik is az ellenfél.
Szóval változatosan,nem kell köröm szakadtáig ragaszkodni egy valamihez szerintem.
nem pont a kérdésre, de a témánál maradva,
harművészetekben és küzdősportokban azért el lehet dönteni melyik (vagy mi illetve ki) a jobb.. :) nem a legszubjektívebb dolog :)
Jaja, kontrabunyó... csak kár, hogy Kokót egy noname, de nagy ütőerejű, támadó boxoló úgy kicsapta, hogy azt se tudta, hol van.
"Táncolj, Kokó!"
Aztán:
"Jó éjszakát, Kokó!"
XD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!