MMA -ra szeretnék járni milyen küzdösportokra járjak hogy szerezek alapokat?
Szóval MMA-zni akarsz. Akkor elmondom, hogy mi a teendő. (Én 12 éve űzök harcművészeteket)
Hány éves vagy amúgy? És próbáltál már ki küzdősportot? De egyébként mindegy.
Én azt tanácsolom, hogy kezd el a nulláról. Menj el 2 évig ökölvívás és judo (cselgáncs) edzésekre, de egyszerre a kettőre! Hogy miért? Mert egy boksz edzésen megtudod, hogy milyen az hogy ha valaki a szemed alá ver, egy judo edzésen pedig megtudod, hogy milyen az, hogy ha beledöngölnek a földbe. Ráadásul ez az alapja a ketrecharcnak, ezen a két edzésen megtanulod az alapokat. Ha ez a két év meg volt akkor válassz ki két stílus, egyik legyen állóharc, a másik legyen földharc. És űzd egyszerre a kettőt.
Állóharc: Muay thai box, Kick-box, Savate (Savate=Francia boksz), ITF Taekwondo,Ashihara karate.
Földharc: Brazil Jiu-Jitsu, Sambo (Sambo=Orosz földharc), Ju-jitsu (tradicionális japán), Szabadfogású birkózás.
Nem muszáj, feltétlenül csakis a muay thai-brazil jiu-jitsu kombinációt űznöd (űzhetsz te például savate-birkózás kombinációt is), csak sokan így csinálják, meg divat is lett, de egyébként nagyon jó és ajánlott. Na szóval ezt a földharc-állóharc kombinációt űzd 4-5 évig. Indulj el amatőr K1 és grappling (földharc) versenyeken, ha ott nyersz párszor akkor, elindulhatsz amatőr MMA-n, onnan pedig ha jó és kitartó vagy, akkor akár bármi lehet.
Amúgy egyébként kell még hozzá:
-sok pénz (felszerelések, edzések havi díja, utazási költség ...stb.)
- sok szabadidő, úgy oszd be, hogy más rovására ne menjen (pl: tanulás)
-rengeteg alázatos és kitartó komoly intenzitású edzés (nem elég eljárni küzdősport edzésekre, mellette egyénileg is kell edzeni, futás, nyújtás, kisebb súlyú súlyzós edzés...stb.)
- jó edzők
- egészséges életmód (cigi, alkohol, könnyű drog, sok számítógépezés ...stb, felejtsd el!)
Nem egyszerű móka, de ha ezt akarod akkor sok sikert hozzá!
17 éves vagyok 6 hónapot jártam kick box edzésre.
Nem vagyok már ehhez túl idős hogy elkezdjem?
közsönöm szépen
És meg kérdezhettem hogy hány évesen kezdted ?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!