Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Boxolási technikák? Alapokat...

Boxolási technikák? Alapokat akarok tanulni boxból.

Figyelt kérdés

Alapokat akarok tanulni boxból. erőnlétem megvanhozzá csak a suliban ne mindig én veszítsek. önvédelemre ezt szeretném megtanulni

nem K-1, nem Ikido, meg iesmi.

csak sima utcai vagy kőkemény box

2010. júl. 24. 01:51
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
A legjobb ha elmész egy terembe. Ott pontosan, profi módon elmagyarázzák az alapokat. Nem érdemes ilyennel otthon játszani mert az eredmény elég csekély lesz. De utána is tudsz olvasni egy kicsit angol wikipédián illetve youtube-n is vannak oktató videók, hátrány, hogy feltétel az angol tudás.
2010. júl. 24. 06:50
 2/16 anonim ***** válasza:
100%

Még annyit tudok segíteni, hogy leírom az alap dolgok neveit, hogy rá tudj keresni.

Állások:

-peek-a-boo

-Upright stance

-Full crouch

Ütések:

-jab

-hook

-straight

-counter

-upper cut

-cross

Védekezés:

-blocking

-boobing

-slipping

-footwork

Aztán lehet variálni a dolgokat:

-depsey roll

-flicker jab

.

.

.

ennél több is van de egyenlőre ennyi jutott az eszembe

2010. júl. 24. 06:59
 3/16 anonim ***** válasza:
44%

önvédelemre a box nem túl jó, mert a bunyó teljesen más kesztyűben, mint kesztyű nélkül, ráadásul a boxolók nemsokmindent tudnak a rúgásokkal kezdeni. És akkor hol van még a több személy elleni harc és a kés, bot eleni védekezés, fogásokból (fojtásokból)való szabadulás.

amúgy remek SPORT. de nem netről tanulandó. kismillió helyen tartanak boxedzést. lemész, aztán kész.

2010. júl. 24. 12:53
 4/16 anonim ***** válasza:
61%

Szerintem meg a legjobb önvédelemre-támadásra-és kezdő sportnak is.Az utacai bunyóban ritka a rugás és kockázatos is,plussz legtöbbször hely sincs hozzá.A rugásokkal csak elnyújtod a bunyót,de ha kikloffolod az arcát,lényegesen rövidebb és sokkolóbb.

A legfontosabb az egyensúly a stabil alapállás.A kéz mindíg állnál van,a másik az arc előtt,soha nem ejted és ütés után oda húzod vissza.

Gyakorlásnál mindíg kereszbe üssd a pontütőt,mert éles bunyóban,ha nem is találod el az ellenfeled,a kezed felfogja az ütést.

Ütésfajták-

egyenes

horog

felütés

csapott és ezek kombinációi

Védekezés-

kettősfedezék

könyökkel védés

ütőtávon belülre lépés/fogás/

elmozgás

ritmusváltás

kontra

Szerintem otthon elég nehéz lesz-főleg a stabíl alapállás-,menj le egy box klubba.

2010. júl. 24. 23:30
 5/16 A kérdező kommentje:

köszönöm mindenkinek!

olyan helyen lakom ahol nincs semmi.

Se box, se másmilyen harcművászet, focicsapatsincsen,

SEMMI NINCS

2010. júl. 25. 00:44
 6/16 anonim ***** válasza:
én 2 hónapig jártam és csak egyenesezni tanítottak meg, nem ajánlom enkinek, haver thaiboxon már a 3. alkalommal horgozott, rúgott, stb.. de ez valszeg csak az én hülye edzőm volt... jah és nem is foglalkozott velünk, csak a versenyre menőkkel, szal abbahagytam a g3cibe
2010. júl. 26. 00:14
 7/16 anonim ***** válasza:
Ahelyett, hogy mentél volna máshova edzeni...
2010. júl. 26. 03:06
 8/16 anonim ***** válasza:

az arcklopfolásnál egy tökrúgás lényegesen rövidebb és sokkolóbb.

ráadásul olyan mint a 11-es, szinte védhetetlen, csak rosszul lehet rúgni. Tapasztalat, hogy a sok barom ösztönösen lenyúl érte, így nemcsak a tökeit, hanem a kezét is szétrúgod.

A box sport, a fairplay szerint készít fel a küzdelemre. Az uccán ilyen nemlesz, abban biztos lehetsz.

Nem azt mondom,h a box rossz, csak nem önvédelemre jó (inkább támadásra).

Az utcai bunyó aljas mocskos trükkökre épül. Küzdősportban ilyet nem tanítanak.

2010. júl. 26. 03:13
 9/16 A kérdező kommentje:
az erőnléti részéhez tudtok ajánlani gyakorlatokat?
2010. júl. 28. 17:36
 10/16 anonim ***** válasza:

aki ott hagyta a boxot annak üzenem, hogy minden az egyenesekkel kezdődik, ha az alapokat nem tanulod meg a többi lesz rossz. én úgy 4 hónap után tanulgattam horgokat meg felütéseket ütni, és nem is baj, beidegződött az egyenes, amiatt, hogy nem foglalkoztak veled eleget érthető, boxhoz olyan emberek kellenek akik komolyan gondolják, ha az első meccsedet elbukod akkor nem biztos, hogy utána visszaméssz és ezekre építenek az edzők, látok sok ilyet.

Kérdezőnek: erőnlétet ugrálókötéllel, futással, sprinttel lépcsőzéssel tudsz szerezni (még nagyobbat) és környező területeken sincs box terem? hol laksz?

2010. júl. 28. 21:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!