Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Suhajda Szilárdnak volt...

Suhajda Szilárdnak volt biztosítása?

Figyelt kérdés
Hogyha oxigén nélkül és egyedül vág neki a csúcsnak, és nem éli túl, akkor fizet a biztosító?
2023. máj. 30. 17:01
 1/9 anonim ***** válasza:
50%
Szerintem igen.
2023. máj. 30. 17:05
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Az ilyen eseményekre általában nem térít a biztosító. Tehát ha te extrém sportoló vagy, és életveszélyes helyzetekbe kerülsz rendszeresen a hobbidnak hála, akkor a biztosítási szerződések ezt kizáró oknak minősítik. Én nem tudok olyan életbiztosításról, ami térítene akkor, ha megpurcansz 8500 méter magasan az Everesten.
2023. máj. 30. 17:48
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Elképzelhető, hogy volt neki valami spéci és méregrága biztosítása. De földi halandónak ilyenre nem fizetnének.
2023. máj. 30. 17:51
 4/9 anonim ***** válasza:
83%
SZerintem nem, de most napok óta ez a csap folyik, lehet jött egy kis bevétel a szponzorokból. Bár túra árát nem pótolja vissza :/
2023. máj. 30. 20:32
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Aki az everestre megy kötelezik biztosításra, benne van a mászási engedély árában. Ez viszont csak a mentésre vonatkozik, nem pénzbeli és egyéb.
2023. máj. 31. 15:45
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Ahhoz túl magas a halálozási ráta palack nélküli Everest mászáshoz, hogy legyen értelme az életbiztosításnak. Mivel kb. minden negyedik próbálkozó meghal (nem 47% meg 70% amit sok helyen írnak, mert az halálesetek/sikeres mászások a palack nélküliek körében, kihagyva a visszaforduló túlélőket), ezért legalább 30%-át ki kellene fizetni a biztosításra a haláleseti térítésnek.
2023. máj. 31. 16:20
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Egyébként kíváncsiságból ránéztem az Alpenverein alap biztosításra (nekem ilyen van), az csak 6000 méter alatti mászásra biztosít. De van speciális 6000 m feletti, nem durván drága, 110 euró 1 hónapra, viszont ez nem vonatkozna Szilárd esetére semmilyen szempontból, mert csak hegyivezetős, kereskedelmi túrákra vonatkozik. Szóval ha befizetsz egyik túraszervező céghez, és serpák asszisztálásával, palackkal mész egy 8 ezresre, akkor a biztosítás téríti a mentésedet, kórházi ápolásodat, ha baleset él. De ennek 1-2% alatti az esélye ilyen esetbeb.
2023. máj. 31. 16:28
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
biztosítása nem hiszem, de azt el tudom képzelni, hogy a szponzorok fizetnek a családjának
2023. jún. 3. 13:11
 9/9 anonim ***** válasza:
100%
Tuti hogy bele van véve a ponzori szerződéseikbe halálbónusz és csúcsbónusz.
2023. jún. 3. 19:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!