Ki lehet deríteni, hogy Suhajda Szilárd fent volt-e a csúcson?
Tehát ha valaki feljut, kitűz oda valamit, mondjuk egy zászlót, amiről majd a következő csapat meg tudná állapítani hogy fent volt-e? Vagy ez már örök titok marad?
Ugyanitt az is eszembe jutott, hogy szerintetek mondhatjuk hogy valaki sikeresen megmászta a hegyet, ha ugyan feljutott, de annyira elfogyott az ereje, hogy lejönni már nem tudott? Mert oké, hogy felment, de lejönni már nem sikerült, és szerintem az is része az expedíciónak (mondjuk én teljesen laikus vagyok, kíváncsi vagyok a véleményetekre).
5:
Orvosi szemszögből reagálnék erre.
8000 méter felett a magashegyi agy és tüdőödéma legsúlyosabb formája alakul ki. Ilyen magasságokban nem tud az ember józan döntést hozni, a kognitív képességek sajnos szintén extrémen belassulnak. Tehát nincs értelme feltenni azt a kérdést, hogy vajon miért nem fordult vissza?
Én a szervezésben látom a problémát: már induláskor fel kellett volna mérnie - amikor még képes volt józan, racionális döntést hozni - hogy mennyire terhelhető a szervezete. Sok forrás írja, hogy valószínűleg covidos lett, a megszokottnál súlyosabban köhögött, ez az állapot pedig ugye ellehetetleníti a mászást egy oxigénhiányos közegben. Egy mászó a teljes felkészültségét dobhatja a kukába, ha beteg lesz. Hiábavaló.
Azon lehet polemizálni, hogy még elindulás előtt miért nem fogta fel azt a tényt, hogy így, ilyen állapotban gyakorlatilag a biztos halálba megy?
Egyébként meg Isten nyugosztalja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!