Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Ki lehet deríteni, hogy...

Ki lehet deríteni, hogy Suhajda Szilárd fent volt-e a csúcson?

Figyelt kérdés

Tehát ha valaki feljut, kitűz oda valamit, mondjuk egy zászlót, amiről majd a következő csapat meg tudná állapítani hogy fent volt-e? Vagy ez már örök titok marad?

Ugyanitt az is eszembe jutott, hogy szerintetek mondhatjuk hogy valaki sikeresen megmászta a hegyet, ha ugyan feljutott, de annyira elfogyott az ereje, hogy lejönni már nem tudott? Mert oké, hogy felment, de lejönni már nem sikerült, és szerintem az is része az expedíciónak (mondjuk én teljesen laikus vagyok, kíváncsi vagyok a véleményetekre).

2023. máj. 29. 22:49
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%
10: hát igen, sajnos nem lehetett egy kellemes halál, gyakorlatilag szenvedett és kínlódott, mielőtt végkimerülésben elhunyt.
2023. jún. 3. 23:42
 12/13 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem már nem tudott volna vissza sem fordulni, fizikailag képtelen lett volna rá, és az külön durva, hogy valószínűleg ő is rájött arra, hogy nem juthat el a csúcsra, de vissza sem fordulhat már segítségért, meg kellett várnia szenvedve a halált. Szokás azt mondani, hogy "legalább nem szenvedett", itt pont a fordítottja történhetett, szerintem embertelen módon szenvedett, ugyanis az agy az utolsó leheletnyi oxigénért küzd, szóval órákig tarthatott az agóniája. Kivéve, ha elesett vagy szándékosan ledobta magát a hegyről a halálba - bár szerintem arra már sem volt elég energiája, hogy megmozduljon.
2023. jún. 3. 23:47
 13/13 anonim ***** válasza:
100%
8600-ról valahogy csak eljutott 8800-ig, ha azt az energiát a visszaútra fordítja akkor megmenekül, lefele könnyebb jönni. Ha csak 8300-ig bír ott is jobbak a körülmények mint 500 méterrel magasabban és serpák is voltak a hegyen, állítólag mondták is neki hogy forduljon meg mert későre érne fel. Tőlük kaphatott volna oxigént is ha önerőből nem megy, ha látják rajta hogy még nem reménytelen akkor segítenek neki, azzal a csapattal szépen le kellett volna jönnie de ő inkább belemászott az éjszakába, így túl sok időt töltött a halálzónában és kimerült. Szerintem az utolsó óráiban már nem volt eszméleténél az oxigén hiány miatt így ott már nem sok mindent érezhetett. Mivel meredek helyen volt így a teste lecsúszott egy szakadékba, ezért nem találták már ott, nem magától ment arrébb.
2023. jún. 4. 01:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!