Szerintetek Suhajda Szilárd meghalt?
Már 3 órája kitették, hogy 8 órája semmi hír felőle, tehát már lassan egy fél napja nincs hír felőle.
Korábban (magyar idő szerint 18:18-kor) egy külföldi hegymászó aki szintén próbálkozott a csúcs elérésével, csak ő még lentebb volt kiírta, hogy borzalmas vihar volt és fontosabbnak tartotta az életét így visszafordult és hozzátette, hogy tudja van aki fent ragadt a 4es táborban, ők valószínűleg ott fognak halálra fagyni és nem szívesen lenne ott velük.
Na de viszont még mindig nincs hír affelől, hogy egyáltalán a 4es táborba visszajutott volna e.
Mit gondoltok? Mennyi esélyt láttok arra, hogy épségben van?
A remény hal meg utoljára szokták mondani. De nagyon necces a szituáció, mert másfél napja oxigén palack nélkül van oda fent "eltűnve". Ez iszonyatosan nem jó az emberi szervezetnek.
Én azt nem értem, hogy oké O2 nélkül mássza meg, de miért egyedül megy?
a jelenlegi legfrissebb hírek szerint fagyási sérülések és agyödéma... vagyis szinte 100 %, hogy nem éli túl, ha még él egyáltalán.
sajnálom a srácot
#15 Mondjuk ilyen állapotban Szerintem már jobb is ha nem találják élve mert ilyen sokáig oxigénhiányos állapotban lenni az olyan agykárosodáshoz vezet, hogy az egész életét úgy élné le lehet, hogy pelenkázni kellene.
Az meg milyen élet már.
Akármilyen kiépített és bejáratott is a felvezető út, attól ez egy veszélyes HOBBI. Nem munka, nem kötelesség, senki nem zavarta oda, tisztában volt a veszélyekkel, ahogy a felesége is. Hogy onnan nem feltétlenül kell élve hazajönni. Még palackkal sem. Ahogy olvastam soha nem mászta meg segítséggel, “csak” a többi jelentősebb csúcsot. Rögtön akart nagyot fogni, lehet bele tört a bicskája.
Valamelyik cikkben olvastam, hogy minden magyarért mászott. Hát értem biztos nem, nem kértem rá, felőlem maradhatott volna itthon is a Mátrában. A hobbijának élt, saját maga kedvteléséből mászott. Kereste a kihívásokat, magának akart bizonyítani, nem másnak. Neki fontosabb volt hírnév és a kihívás, mint a családja és a saját élete. Vállalta, volt választása, nem hirtelen betegség vitte el, így nem sajnálom, még ha bunkón és érzéketlenül is hangzik. Hány ember szeretne élni egészségesen, de nem adatik meg neki. Naponta halnak meg vétlenek az utakon, útban haza. Na, őket sajnálom igazán, mert haza akartak érni.
Nem hiszem, hogy égő lett volna egy szerencsétlen serpát megbízni, akinél ott lett volna a palack vész esetére. Ha él is szerencsétlen, a végtagjai ennyi idő alatt feketére fagytak, a napokig tartó agy ödéma miatt meg kb szellemi sérült lesz a hátralevő életében. Ezen a ponton lehet már jobban jár, ha elalszik fent az oxigénhiánytól.
Sajnálom hogy a nagy semmiért ment és most ott fog megfagyni levegőhiányos állapotban agyduzzanattal!!
Azt se értem az emberekben hogy mikor mennek az expediciók akkor mindenki újjong meg biztatja őket.Aki esetleg megfogalmazza aggályait,az meg le van hurrogva!!Milyen szémet hogy nem szurkol és nem áll mellette!Aztán meg mikor jönnek a vészhírek mindenki sajnálkozik,imádkozik meg izgul hogy mi lesz!!
Hát baz+meg amikor ment ,akkor hol voltatok az aggodalmaitokkal??
Ezt játszuk el mindig.
Egy csomóan meghaltak.Zsolták,Gardos doktor,Győrffi legutóbb.
Ez nem sport hanem póker!!
Még teljesitményt se lehet vele rendesen mérni mert kb hiaba vagy edzett meg szuper formában, ha nincs szerencséd beledöglesz..
Lutri ez a hegymászás!!
Ha a határaimat akarom feszegetni akkor van elég más módszer,sport, ami nem halállal végződik!
Nekem ez jutott most eszembe!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!