Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Judo vagy thai box? 22F

Judo vagy thai box? 22F

Figyelt kérdés
Talán lenne lehetőségem arra, hogy magánórákat vegyek egy judo mestertől, thai boxolni meg csak klubba tudnék eljárni. Én a thai box fele hajlok, mert még öklözni sem tudok rendesen és a thai box talán "egyszerűbb" és hamarabb elsajátítható, mint egy tradicionális harcművészet. Emellett "biztos", hogy hatékony is. Hozzáértő emberek véleményét várom.
2010. szept. 30. 10:34
1 2 3
 11/25 A kérdező kommentje:
Összefoglalva: szerintetek csak a BOX-nak (ökölvívásnak) értelme, ami éles helyzetben is ér valamit.
2010. okt. 1. 11:37
 12/25 anonim ***** válasza:
24%

Lényegében igen.A rugdosással csak elnyújtod a bunyó hosszát,aki meg utcán fej rúgással indít,nem egy képzett bunyós,mert sok szempontból is többesélyes egy magasrúgás elindítása.

Ökölvívás mellett még lenézhetsz kézitusa vagy defendo edzésre,ezeken tudnak mutatni pár sunyi patkány technikát,ami utcára is jó.

2010. okt. 1. 12:08
 13/25 anonim ***** válasza:
100%

Én már használtam éles bunyóban harcművészeti technikát (konkrétan aikidot) és azóta is áldom a szerencsémet, hogy a srác feje nem a betonpadkán koppant, hanem kb. 2 centire mellette a földön és nem loccsant ki az agya, mert akkor ülhettem volna érte jópár évet a hűvösön...

Úgyhogy aki komolyan elhiszi azt, hogy a harcművészetek nem érnek semmit az utcán azzal komoly bajok vannak.

Azt kéne inkább írni, hogy pár hónap vagy év után nem sokat érnek ha nincs full contact, de sok év kemény edzés után minden harcművészet hatásos az utcán. A kick/thaibox is, a karata is, az aikido is meg még sorolhatnék vagy 20at. Csak keményen kell edzeni, nem heti 2x1,5 órát.

2010. okt. 1. 13:41
 14/25 anonim ***** válasza:
52%
Szerintem meg pont hogy a Box nem ér semmit az utcán.
2010. okt. 2. 19:18
 15/25 anonim ***** válasza:
54%
Egyébként szerintem is Thai Box jobb az utcára mint a Judo, de a Kung-Fu még jobb -szerintem- ha van rá lehetőséged nézz meg egy Wing Tsun edzést.
2010. okt. 2. 19:36
 16/25 anonim ***** válasza:
Egyébként a sima birkózás sem rossz, hiszen test-test elleni küzdelem, ha jó vagy benne simám földhöz verheted vagy, egy bikaerős fojtással simán lenyugtathatod.
2010. okt. 3. 12:23
 17/25 anonim válasza:
57%
:DD hát én nem tudom hogy ti honnan veszitek ezeket hogy küzdősport semmit sem ér az utcán. " előkerül vipera,sokkoló..." ha erről van szó akkor legyen mindenkinél fegyver és akkor lehet járni egyből lövészetre.Azt meg senki ne mondja h pl 1 thai-boxos, vagy mma-s ( akik azért nem ma kezdték pl : Ramon Dekkers) beküldenénk a 8kerbe ,vagy jönne valami földmunkás és összerakná. Maga a dolog ,hogy küzdősportot űzül ad 1 magabiztosságot, ez által ha olyan szituációba keveredsz ,hogy használni kelljen, jó esetben nem fog 200ra ugrani a pulzusod hanem higgadt maradsz. Ez persze mind ember függő. Szerintem nem árt ha vki űz vmilyen küzdő sportot. Én 6-7 évig karatéztam , most kezdtem el thai boxolni és nagyon tetszik.Én ezt ajánlom.
2010. okt. 3. 17:20
 18/25 anonim ***** válasza:
pedig ha pár ember vmi fegyverrel (bár ha erősebbek akkor nem is kell fegyver) neki ugrik egy mma bajnoknak, ott bizony akár hányszoros bajnok ott az illetőnek annyi. "5-6 éve űzök vmi küzdősportot"-dumákkal pedig lehet feszengeni. Én már sok olyan ember bukását láttam akik azzal menőztek, hogy ennyi meg annyi ideje űzi x küzdősportot, aztán olyan verte össze aki még életében ki sem próbált egy küzdősportot sem. Nálunk is volt egy csávó az osztályban, kyokushin karatézott 7 éve, nyert is ilyen-olyan bajnokságokat, aztán olyan verte el aki cigizik, iszik, lóg suliból, el is van hízva, és lusta tesi órára bejárni, ilyen kötekedős balhés gyerek, bár az tény hogy kemény. Ja és utál minden sportot, szokott is néha no sport feliratú pólóban járni, azzal bosszantja a tesitanárt állandóan.
2010. okt. 3. 18:26
 19/25 anonim ***** válasza:
én egy 62 éves aikido mester vagyok és szétbaxom bárkinek a pofáját 1 kibaxott bottal ha kell!
2010. okt. 4. 14:19
 20/25 anonim ***** válasza:
100%

"Nálunk is volt egy csávó az osztályban"

Te gyerekekről beszélsz. Az baromira nem mérvadó.

Ha valaki 6 és 13 éves kora között űzött valami harcművészetet azt bárki megverheti 20 éves korában az utcán.

De ha valaki 20-tól 27 éves koráig csinálta normálisan és keményen az valós előnnyel indul a képzetlen ellen.

Csak 2 dolgot kell fejben tartani:

- Az csak hollywoodban működik, hogy a szakállas kínai elkezd karatézni tanítani és 5v1-be szétgyepálsz mindenkit egy nyár után. A valóságban hosszú évek kemény edzése szükséges az eredményhez

- Macséta, pisztoly, gázspré, vállról indítható rakétavető, stb ellen nem igazán véd meg semmi. Ami ellen még lehet védekezni, az max. baseballütő, bicska, boxer, ilyesmi.

2010. okt. 4. 14:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!