Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Judo vagy thai box? 22F

Judo vagy thai box? 22F

Figyelt kérdés
Talán lenne lehetőségem arra, hogy magánórákat vegyek egy judo mestertől, thai boxolni meg csak klubba tudnék eljárni. Én a thai box fele hajlok, mert még öklözni sem tudok rendesen és a thai box talán "egyszerűbb" és hamarabb elsajátítható, mint egy tradicionális harcművészet. Emellett "biztos", hogy hatékony is. Hozzáértő emberek véleményét várom.
2010. szept. 30. 10:34
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
Thai boxot sokkal jobban tudod alkalmazni az utcán.
2010. szept. 30. 12:22
 2/25 anonim ***** válasza:
32%

annyira kiakasztanak az ilyen emberek akik beképzelik maguknak hogy ha majd balhéba keverednek akkor Judo-t vagy Thai boxot fognak alkalmazni.Álomba ne ringasd magad.Nem fikázásból írom, de a Thai boxot vagy Judo-t vagy tudom is én milyen küzdő sportokat szinte a boxon kívül úgy sem fogod használni hogyha az utcán összeverekedel valakivel.

Ha csak a sport szemszögét nézed akkor, a sporton belül amikor tanulod meg más is tanulja a Judo-t vagy Thai-t akkor egymás ellen bemutathatjátok a külömböző fogásokat.De az utcán vagy akárhol a felszökő adrenalinod miatt és balhé miatt nem fogol össze sportolni azzal akivel össze verekszel ha érted mire gondolok.Ott csak box van vagy grabanc fogás vagy birkózás.Ezt nagyon sok mindenki így látja.Szóval szerintem az ilyen Thai box meg hasonlóak, sporton kívül semmire sem jók.Balhéra biztos nem viszont egészséges.Volt egy Thai boxos ismerősöm aki egyik haverommal össze verekedett, és hiszed vagy sem, leütötte haverom,és amikor felált a thai boxos ismerősöm ,azt mondta hogy nagyon jól verekszik és elismeri hogy erősebb.Más a helyzet ha már évek óta thai boxos vagy, akkor van lehetőséged használni.Bár szerény számításaim szerint ha egy idióta erős izmos elmebeteg neked ront ,azzal nem tudol mit kezdeni ha jól boxol.Na cső

2010. szept. 30. 13:17
 3/25 anonim ***** válasza:

13:17

szerintem azt se tudod mi a thai box...

én az európai thai boxra gondolok, majdnem ugyanolyan mint a box azzal a különbséggel hogy lehet benne rugni és térdelni.elég hamar elsajátítható.egyet értek hogy annyira nem lehet használlni a küzdősportokat(ha kb 1 hónapig jártál)az adrenalin, feszültség stb miatt...de ha már csinálod kb fél éve akkor igenis számít ha meg már több mint 1 éve akkor nagyonis számít.én a thai boxot javasolnám de ezt igazából neked kell eldönteni, mindenkinek más küzdősport válik be

2010. szept. 30. 14:19
 4/25 anonim válasza:

Függ a testalkatodtól. Ha izmos vagy, nagy, statikusabb felépítéssel a judo jobb. Ha szálkásabb, dinamikusabb a thai.

Amúgy a judo pont nagyon jó az utcán, amikor fontos hogy egy fogással leszereld a másikat, és ne tudjon tovább harcolni.

Plusz K1-ben sem esélytelenek a judósok akár egy thai boxer ellen sem! Azok nagyon jó kis harcok szoktak lenni.

2010. szept. 30. 15:14
 5/25 anonim ***** válasza:
A 2. válaszolónak van igaza! A küzdősportot ne keverjük már össze az utcai verekedéssel! Tudom, hogy kemény a muay thai elismerjük. De utcán felejtsd el, hogy tudod használni. Ez a thai boksz nagyon divat bunyó, iszonyatosan túl becsülik. Utcán öklözés van, lökések, birkózás, ráncigálás, mind ez gyorsan. Nem az van hogy fogvédőben, szabályos rendszeren belül ütünk-rúgunk pár szép kombinációt. Az utcán ösztönösen kell verekedni és gyorsan lerendezni, nem taktikázgatni, technikákat bevinni, meg ilyenek. Láttam már egy kick-box edzőt (aki régebben rendőr volt) verekedni kocsmában, na most egy nála kisebb ember a derekánál megfogta és úgy feldobta az asztalra, hogy csak nyekkent, majd ott ütötte. Volt balhé rendesen. A kick-box edzőnek fojt a vére az orrából, szájából, na meg ott volt a sok monokli az arcán. A másik aki megverte annak semmi baja sem volt (kapott gyomorra egy rúgást, de nem nagyon kottyant meg neki), egy tipikus útépítő munkás volt (biztos, hogy nem űzött soha semmi küzdősportot életében). Ráadásul egyik sem volt részeg, max. 1-2 sört ihattak, de mind kettő józan volt még. Hiába kyokushin karate, judo, muay thai, aikido, kung-fu mester valaki, az nem azt jelenti, hogy verhetetlen bárki ellen.
2010. szept. 30. 15:41
 6/25 anonim ***** válasza:
szerintem mind2, a judo inkább bírkózás, dobások, földharc, míg a TB állóharc. Jól kiegészítik egymást.
2010. szept. 30. 16:15
 7/25 anonim ***** válasza:
én a thaiboxot tudom ajánlani, igaz nem judoztam soha, de a te preferenciádtól függ, hogy melyiket választod. Thaiboxon (ha rendszeresen jársz) már 1-2 hónapon belül "kesztyűzhetsz" párban, míg judonál szerintem (gondolom) tovább tart a technikák elsajátítása. A másik, hogy thaiboxon számíts arra, hogy fájni fog ezed-azod az edzések után.
2010. szept. 30. 16:55
 8/25 anonim ***** válasza:
55%
15:41: az a kickbox, amiről beszélsz. A thaibox azért picit más tészta. Ettől függetlenül egy utcai verekedésben nagyon keveset számít, hogy milyen küzdősportot tanultál. Ott megy a tökönrúgás és társai, és ez még a jobbik eset, ha kés is előkerül, akkor van igazán baj. Aki pedig kés ellen próbál hókuszpókolni, az egyszerűen hülye és megérdemli, hogy megbökjék. Lehet itt mondani, hogy kés ellen krav-maga (van ilyen ismerősöm, kravmagázik), de csak remélni tudom, hogy nem kerül ilyen szituációba, mert le fogják bökni az szinte biztos. Mert a kravmaga.. persze. Ha valaki az utcai bunyós "skilljeit" akarja fejleszteni, az verekedjen sokat és fejlődni fog. Felesleges ehhez harcművészetet tanulni, egészen más tészta.
2010. szept. 30. 17:03
 9/25 anonim ***** válasza:

Vannak olyan edzések,amik kimondottan a stressz tűrő képességet,az adrenalin kordában tartását célozzák meg.

Az utai bunyó meg az agresszív fellépésről,gátlástalanságról és a reakcióról szólnak kevésbé a képzettségről.

Ismerőseim közt a legjobb verekedő semmilyen küzdősportra nem járt csak egy boxzsákja volt otthon és mégis utcai bunyóban csont nélkül agyonverte a nem tudom hány danos kyo mestert.

Ha még semmilyen küzdősportot nem próbáltál szerintem az ökölvívással kezd.

2010. szept. 30. 22:20
 10/25 anonim ***** válasza:
44%
Krav maga, brazil jiu-jitsu, muay thai box, kyokushin karate ezek mind divat bunyók, iszonyatosan túl becsülik őket! Igazi éles verekedésbe egyik sem ér sz@rt sem. A krav maga egy vicc! Lassítva gumikéssel fejvédőben, gyakorolgatni, más mint amikor igazi éles kés repül beléd gyorsan. A mai keri, mawashi keri, low-kick, na meg az ilyen ugró-forgó rúgások sem érnek semmit, a tatamin lehet hogy jó a BJJ, de betonon, pocsolyában, farmernadrágban, kabátban semmit sem ér. Az utca az nagyon más ám, mint mondjuk egy thai boksz meccs a ringben, ahol szabályok vannak. Nem kell itt feszengeni, keménykedni semmilyen küzdősporttal. Akármelyik K1 vagy MMA bajnokot beküldenénk valamelyik new york-i vagy rio de janeiro-i gettóba (vagy csak a 8. kerületbe), ott úgy széttépnék őket, mint foxi a lábtörlőt. Ahol kés, vipera, boxer, sokkoló és baseballütő van, vagy nincs is fegyverük csak utcán sokat verekedett, kinti környezetben élő emberek vannak (pláne bandába), ott bármilyen magas szintű harcművészeti tudással ki lehet törölni a segget. De még egy sima kocsmai csete-patéban sem ér túl sokat.
2010. okt. 1. 01:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!