Muay Thai és Box keverve?
Korábban lejártam boxolni egy ideig, most viszont tervezek heti 2 alkalommal edzeni járni. Az időm úgy engedné, hogy egyszer elmennék boxra, egyszer pedig muay thai-ra a héten.
Semmi komolyabbat nem szeretnék, hobbiként, mondhatni laikusként csinálnám, a box sparringot mindig suerettem meg a stílusát is, de lábtechnikát is minimálisan jó volna fejleszteni, emiatt mennék muay thai-ra is.
Nem versenyzek, semmi komolyabb, csak egyfajta mozgásforma volna, illetve ne ijedjek meg, ha bárki kötekedni kezdene.
Hobbiból elég lehet.
Egy szitu nem ezen múlik, hanem h van e véred a bunyóhoz, ütni ha pillanat van. Ha nincs járhatsz heti 8x is.
Mivel ezt a két alkalmat tudom megoldani, még mindig úgy gondolom, hogy jobb, mint a semmi.
A boxolást egyébként nem olyan régen kezdtem újra és heti 2 edzésnél is éreztem az állóképességem, hogy jobb lett, illetve visszatért sok régi technika is, tehát fejlődést is éreztem.
Ha heti két küzdősport edzéstől várod azt, hogy "ne ijedj meg, ha kötekednek veled", akkor már veszett fejsze nyele. Ha a személyiséged nem olyan, akkor járhatsz te heti hétszer is küzdősportolni, ugyanúgy be le fogsz blokkolni, ha Lakatos Gazsi beléd áll, úgyhogy a motivációdnak ezt a részét engedd el.
Mozgásformának azonban tökéletes a küzdősport. Magyarországon a legtöbb helyen színvonalas a boksz oktatás. A muay thai esetében hallani sok negatívat, de biztos vagyok benne hogy fogsz tudni találni nívós egyesületet. Az már félsiker, hogy ezek felé orientálódsz, nempedig a wing tsun, a krav maga, meg a többi pénzlehúzás felé. Viszont ha valóban fejlődni akarsz az adott stílusban (még ha nincsenek is versenyambícióid), akkor valóban kevés lesz a heti egy alkalom. Nem fogsz tudni rendesen tanulni, nem lesz jó a progressziód. Ha heti kétszer van lehetőséged edzésre járni, akkor szerintem mindenképp válassz a boksz vagy a muay thai közül, és a választott stílus tréningjein vegyél részt heti kétszer, mert az 1-1 alkalomnak nem sok értelmét látom. Neked is kényelmetlen lenne, hidd el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!