Kick-box: mit javasolt a problémám megoldására?
Bunyó vagy zsákolás közben, egy idő után már alig bírom fenntartani a kezem "besavasodik" a vállam, nagyon fáj a fáradtságtól. Mit lehet ez ellen tenni? Próbáltam már lazábban tartani a kezeim, de nem lett sokkal jobb, deltás vagyok, nagy vállizmaim vannak lehet, hogy ez az oka?
Nem régóta űzöm a sportot 1-2 hónapja. Állóképességem gyatra, de negatív fekvőtámaszból pl. megy a 100 egy huzamban, ráadásul úgy, hogy a lábaimat bordásfalra teszem.
Igen,ez a gyenge állóképesség.Idő kell,hogy kitartóbb,edzettebb legyél.
Ilyen nekem is volt,próbáltam beosztani az erőm,az első hónapban csak fél erőt dobtam be mindenből,különben nem bírtam volna az edzés végi küzdelmet.
Aztán lehet még légzési hiba is.Kezdők zsákolásnál,vagy bunyó közben elfelejtenek levegőt venni,csak kifújják ütésnél,aztán egyszer csak elfogy az oxigén.
Az edzés teljes időtartalma alatt koncentrálj a légzésedre és próbáld meg függetleníteni az ütésedtől,ez a csőlátást is fejleszti.A pihenő pl páros gyakorlatnál,ez arra jó,hogy hatalmasakat lélegezz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!