Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » A shotokan karate tényleg...

A shotokan karate tényleg nagyon gyenge?

Figyelt kérdés

2021. okt. 30. 15:55
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
76%
#15:22 Akkor ne olvasgasd. Nem kell idegesíteni magad vele. Ilyen egyszerű. A te kommented is legalább olyan provokáló, mint a kérdés.
2021. nov. 4. 15:28
 22/28 anonim ***** válasza:
29%
Sajnálom! Én nem akarok senkit se szembesíteni a hulladék életével, ami arra motiválja őt, hogy kamu kérdések alá írjon novellákat, szóval elnézést, ha provokálónak hatott a kommentem. Visszaszívom, bocsánat! Folytassátok nyugodtan! Tökre érthető!
2021. nov. 4. 15:31
 23/28 anonim ***** válasza:
93%

Szia, a 16-os vagyok:)

Köszönöm, hogy szembesítettél az életemmel, továbbá megengedted hogy írhassak egy kiégett trollkérdés alá:)

Szép napot:)

2021. nov. 4. 16:32
 24/28 anonim ***** válasza:
66%

Egyébként oké, etessük a trollkérdést, mert egyszerűen akkora itt a laikusság, hogy az már fáj. Csak ez az át nem gondolt ökörség miatt írok: "Ugyanolyan win rateje van, mint bármelyik stílusnak, mivel a mai világban minden stílus pocsék. Szerinted MMAsok már miért nem stílusokat tanulnak csak, hanem technikákat?"

Remélem az legalább tiszta, hogy az MMA az nem stílus, hanem egy szabályrendszer, melynek képviselői (az MMA-sok) 4 különböző stílust (box, thaibox, bjj, birkózás) tanulnak meg keverni és ezekkel keverten küzdeni. Ha te külön-külön jársz ezen stílusokra, de sose tanulod meg őket keverni, akkor hátrányos helyzetű leszel egy MMA meccsen olyan ellen, aki tanulta.

De itt most pont nem erről van szó, hanem különálló stílusokról és innen tudjuk, hogy a karate F tier fodder, mert soha nem győzött másik stílus ellen a történelem folyamán. Valójában minden stílus tesztelt, mert az emberi természet ilyen, éppen ezért van az, hogy csak azok a karatésok mondják, hogy a karate jó, akik még soha nem voltak másik edzésen/nem bunyóztak mással. Akik megtették, mind kikaptak, mint állat és azóta boxolnak/thaiboxolnak vagy akármi. Konkrétan az elavult kungfu stílusok is megruházzák a karatésokat.

Ennyi, ez egy kitapasztalt tény, láttuk már ezerszer, a karate nem képes nyerni más stílusok képviselői ellen.

Ettől függetlenül jó karate edzésre megéri járni ha szereti az ember, tetszik neki, mert ha jó az edzés, akkor ad egy jó kondit, rendesen megmozgat, rugalmasságot ad és a rúgásaik jók. A sportértéke jó, harcértéke nem, de ha utóbbi nem fontos szempont neked, akkor jó választás.

Na, remélem mindenkinek tiszta már minden. Akinek nem, azon én már nem tudok segíteni. Azoknak javaslom, hogy ők is menjenek le több stílusra és bunyózzanak minél többet.

Peace! ✌️

2021. nov. 4. 16:36
 25/28 anonim ***** válasza:
69%

Szia, a 16-os, 23-as vagyok.

Köszönöm a válaszodat. Nekem nem áll szándékomban itt mocskolódni senkit, veszekedni. Normális hangvételben szeretek kommunikálni, még ha ez egy trollkérdés is. (Tudom, hogy az. 4 nap múlva törölve is lesz a regisztrációm, én is besokalltam már a sok baromságtól, csak előtte szerettem volna erről eszmét cserélni, érdekelt hogy mi az oka annak, hogy néhány stílust haszontalannak tartunk. A wing tsunnal egyetértek, a pénzéhség ott köztudott sajnos.)

Sajnos, igazából pont az bizonyosodik be, amitől tartottam, amit a feljebb válaszoló is írt. A Gyakoris legendák, semmi konkrét.

Jómagam sem karatézom már, bár én bevallom őszintén, nem azért voltam karatéka, mert verekedőgép szerettem volna lenni. Engem a szellemisége fogott meg elsősorban, illetve a hajlékonyságom ( előtte tornáztam) révén nagyon tetszettek a lábtechnikák is.

Manapság időm sincs művelni, helyette eszközös harcművészetben gondolkodom, az jelenleg jobban leköt. (11Mester, Németh Péter, kali/eskrima/arnis)

Tudod, a régi hozzászólók közül nagyon sokról kiderült, hogy kamugépek. Nem jártak sehova edzésre, csak a Youtube-ról szedték össze a tudást. (Volt itt egy Késes úriember, biztosan tudod, kiről beszélek, aki szinte minden stílust nagymesteri szinten művelt úgy, hogy 21 éves volt.)

Én mindenesetre nem értek veled egyet, de a véleményedet tiszteletben tartom.

Nekem az a véleményem, hogy a stílust alkalmazó harcoson múlik minden, nem pedig magán a stíluson.

Rengeteg példa van ökölvívó VS. savate-os küzdelmére, hol az egyik nyer, hol a másik. Nem lehet egyértelműen kijelenti, hogy az ökölvívás a jobb, vagy a savate.

Egyébként, a shotokan a klasszikus hőskorban mészárszék volt. [Az első mesterem a legendás Börzsei Károllyal edzett együtt, 1. danra is együtt vizsgáztak anno:) láttunk rengeteg régi felvételt még VHS-en, mikor a jugoszláv válogatott ellen ment a dara. Az orrcsonttörés az enyhének számított, olyan vérfürdő volt akkoriban. Nosztalgia:) ]

Manapság, ennek már nyoma sincs. Köszönöm, hogy időt szakítottál arra, hogy végigolvastad.

2021. nov. 4. 16:54
 26/28 anonim ***** válasza:
61%

24:

"Remélem az legalább tiszta, hogy az MMA az nem stílus"

Remélem az tiszta, hogy az MMA stílusok harca volt. Anno az ősidőben még egy-egy stílus képviselői harcoltak, aztán Ken Shamrockék idejében már több stílust tanulva harcoltak, mára már jó formán nem is tanulnak külön stílusokat. A BJJ különböző övei az lényegében már csak státusz szimbólum. Minden profi MMAs edzőtáborban külön tanulnak a submission technikákat, grappling technikákat és állóharcot.

"4 különböző stílust (box"

Box technikákat tanulnak, azt is a kick boksz miatt, nem nagyon képviseltette magát az ökölvívás az MMAban. Egy-két harcos van, akinek az volt az alapja (pl.: McGregor is ökölvívást tanult előtte).

"Ha te külön-külön jársz ezen stílusokra, de sose tanulod meg őket keverni, akkor hátrányos helyzetű leszel egy MMA meccsen olyan ellen, aki tanulta."

Ezért nem tanulnak már stílusokat, hanem csak technikákat összeollózva. Erről beszélek már egy ideje.

"De itt most pont nem erről van szó, hanem különálló stílusokról és innen tudjuk, hogy a karate F tier fodder, mert soha nem győzött másik stílus ellen a történelem folyamán."

Mint ahogy a többi stílus se nagyon. A történelmi tudásod meg hiányos, mivel van dokumentált győzelme, csak az olyan belviszály tárgyát képezi a Karaten belül, hogy nem nagyon szeretnek beszélni róla. Motobu Choki esetéről van szó, ő dokumentáltan ütött ki ökölvívót, csak a Japán sportpolitika mai napig sokszor úgy állítja be, mintha nem Motobu harcolt volna, hanem a Shotokan megalapítója Gichin Funakoshi harcolt volna. Többek között ez is vezetett ahhoz, hogy Motobu Choki elment Funakoshi Dojojába és szabályos küzdelemben egymás után háromszor a földhöz verte Funakoshi-t.

"Valójában minden stílus tesztelt, mert az emberi természet ilyen, éppen ezért van az, hogy csak azok a karatésok mondják, hogy a karate jó, akik még soha nem voltak másik edzésen/nem bunyóztak mással."

Akkor ezek szerint Lyoto Machida összes harca egy megrendezett színműsor volt? Vannak modernebb MMAsok is mielőtt kötekednél, pl.: Oliver Enkamp.

"Akik megtették, mind kikaptak, mint állat és azóta boxolnak/thaiboxolnak vagy akármi. Konkrétan az elavult kungfu stílusok is megruházzák a karatésokat."

Megint tipikus városi legenda, amit pár magát Bruce Lee-nek képzelő egyén terjeszt.

"Ennyi, ez egy kitapasztalt tény, láttuk már ezerszer, a karate nem képes nyerni más stílusok képviselői ellen."

Az is kitapasztalt tény, hogy mindegyik stílus a modern világban egy hígfos minőségű. Nem az lenne, akkor az MMAsok már rég csak azt tanulnák. BJJ is mióta egyre jobban el van cseszve a Graciek által egyre jobban hanyagolják és simán csak grapplinget tanulnak. Egyik küzdősport vagy harcművészet se állja meg a helyét modern környezetben.

"A sportértéke jó, harcértéke nem, de ha utóbbi nem fontos szempont neked, akkor jó választás."

Ha csak harcérték számít ahogy akkor írtam egyik küzdősport meg harcművészet se alkalmas. Harcértékét nézzük akkor előbb van értelme elmenni sportlövészetre.

2021. nov. 7. 19:49
 27/28 anonim válasza:

A karate egy életstílus. Sokan (én is) ezért szeretem, mert az élet minden területén tanít. Illetve szép mozgásformának találom, maguk a technikák tetszenek, főleg a katák.

Nem az a célom hogy bárkit meg tudjak verni vele, de mi sokat önvédelmezünk is.

Azért kell karatézni, mert élvezed és tetszik, nem azért, mert bárkit el tudsz vele verni.

Olvasgass Funakoshi Gichintől.

-a sportkarate megint más tészta, de én tradicionálisról beszélek -

2022. ápr. 13. 14:30
 28/28 anonim ***** válasza:

Bírom ezeket a közhelyes megmondóembereket: nincs élete annak, aki idejár trollkodni.

Ez ugyanaz, mint Varga Irént megnézni: röhögünk egy jót a nyápic karatésokon. Bár tudom, Te nem nézel trash-t, Te a wc-n is Bibót olvasol, miközben lágyan Mozart szól.

2022. máj. 4. 06:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!