Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Mit csináljak, ha érdekel a...

Mit csináljak, ha érdekel a szertorna, de már 18 éves vagyok?

Figyelt kérdés
Apám szertornász volt, és szerintem ez lett volna az egyetlen sport, amiben én is jó lehettem volna... testileg kb. 3 évvel le vagyok mindenben maradva a koromtól, kb. minden sportban béna vagyok, ennek ellenére van izmom és a súlyomat jól tudom kezelni. Most tollaslabdázom, de ebben sem vagyok valami híres. A szertorna lehet, h menne, de tudomásom szerint azt már kb 15 évesen ABBAHAGYJÁK, vagyis kb. 5 éves koromban el kellett volna kezdenem. Mi legyen így belőlem?
2010. aug. 19. 13:18
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:
Hozzátenném, hogy az egyetlen fjta mozgás, amiben jó vagyok, az az ugrálás, vagyis jól tudok szökkenni, és, mint mondtam, jól tudom kezelni a súlyom, tehát az átlagnál több fekőt, húzódzkodást tudok csinálni. Viszont súlyt emelni nem annyira tudok. Ja, és nagyon szívós vagyok.
2010. aug. 19. 13:22
 2/11 anonim ***** válasza:

Nem olvastam el a megjegyzést csak a kérdést meg a tornához baromira nem értek de ha érdekel akkor hajrá.Ne vesztegesd az idődet.Én 20 évesen kezdtem újra a testépítést.Sosem késő valamit elkezdeni.

De a lényeg ha valamit csinálsz csináld jól.És ne hagyd abba addig amíg nem hozod ki magadból a maximumot.

Másik:kezdjél el javítani a kondíciódon aerob és súlyzós edzésekkel.Táplálkozz normálisan.No cigi(mondom én...) No pia és akkor még bármit elérhetsz

2010. aug. 19. 13:26
 3/11 anonim ***** válasza:
Hobbiból szertornázhatsz, versenyekről rég lekéstél.
2010. aug. 19. 13:38
 4/11 A kérdező kommentje:
Nincsenek is versenyambicíóim... nem áltatom magam. Cigit életemben egyszer szívtam, az egyik legjobb haverom 18. születésnapján, azt hiszem, első és utolsó alkalom volt. Pia is kb. hasonló:D
2010. aug. 19. 13:47
 5/11 anonim ***** válasza:

Szia! A szertorna egy gyönyörű, ám nehéz sport. Ezért kezdik el még 5 éves kor előtt(!) oktatni.

Hobbiként persze nyugodtan űzheted, de már nehezebb elemeket sajnos nem nagyon tudsz megtanulni, de az alapdolgok kitűnően el lehet sajátítani (pl. kézállás, rundel, szaltó)

Én nagyon ajánlom ezt a sportot, szépen izmosít, ugyanakkor lazább, hajlékonyabb is lehetsz, de mondtad, hogy ugrálós dolgokban vagy jó, úgyhogy kipróbálhatsz mást is, pl. atlétikát, azon belül, akadályfutás, vagy távolugrás.

2010. aug. 19. 14:09
 6/11 anonim ***** válasza:
Hobbi szertornával csak az a baj, hogy nemúgyvan, hogy lemegyek kicsit szertornázni:) Meg egyedül elég nehéz elsajátítani az alapokat is. Edző kell hozzá, egyesületbe már nemtudsz menni korod miatt, magánedzések meg pénztárca függőek.
2010. aug. 19. 14:51
 7/11 anonim válasza:

Én szertornáztam hobby szerűen, most félévig biztos nem aztán megint remélem. Hobbyként nagyon jó én nagyon szeretem, főleg a korlátot. Nekünk edzők oktatták. " a szaltó mámora":)

Az én anyukám szertornázott úgyhogy én is örököltem ezt csak későn kezdem de a húgom most 6 éves és őt behívták megnézni, lehet, hogy neki sikerül:) Neked pedi sok sikert

2010. dec. 26. 15:09
 8/11 anonim válasza:
Tudom, hogy már régen tetted ki a kérdést, de érdekelne, hogy alakult, jársz végül szertornázni?
2011. aug. 1. 17:17
 9/11 A kérdező kommentje:
Nem, végül is nem járok. Most más van napirenden... ennek ellenére még mindig érdekel, de nem tudom, hogyan tehetnék valamit az ügy érdekében. Abban biztos vagyok, hogy nagyon jó lettem volna benne, ha időben elkezdem, mert ehhez való az alkatom.
2011. aug. 1. 18:40
 10/11 anonim válasza:
Értem, sajnálom. Csak azért írtam, mert hasonló cipőben járunk... Köszi, hogy válaszoltál.
2011. aug. 2. 19:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!