Szerintetek jot tesz e ha 12 evesen konditerembe járok?
A csontosodási folyamatok a fiúknál 20-22 éves korban fejeződik be. A korai súlyzós edzések a csontosodási folyamatokat erősen befolyásolják, nagy a sérülés veszélye, a maradandó egészségkárosodás. Súlyzós edzések elkezdése 16-17 éves kornál előbb nem ajánlott, a fokozott biológiai fejlettség ellenére sem.
15 éves kor alatt csak saját testsúllyal, sportág-specifikus gyakorlatanyaggal fejleszthető az erőnlét, a testépítés alkalmazása tilos! Az edzések elkezdése minden esetben szakember által irányított folyamatos figyelem által kell történnie, a fokozatosság maximális betartása mellett.
Hát tényleg elég vékonyka vagy akkor :)
Elsőnek az étkezést tisztázzuk! Egyél sok húst, hússal... ja és rizst is :D Igazából a köret neked egyenlőre mindegy amíg nem csoki meg süti. A lényeg a fehérje bevitel. Vigyél reggel a suliba tojásos szenyát és verd ki a balhét ha egy nap nincs otthon hús.
Nézzük csak, nem tudom mennyire vagy erős, a lényeg, hogy a 4*4 és a 8*8 ismétlésszám között ingadozz elméletben ez építi a legjobban az izmokat. Tehát ha pl 50kg ki tudsz nyomni egyszer fekvenyomásnál akkor 30kgvel csinálj 5*6 vagy 6*6-ot. És így oszd be minden gyakorlatnál.
Én inkább valami aerob edzést ajánlok egyenlőre(foci,kézi,atlétika,kick box).
Az megerősíti a tested és a jellemed,17évesen meg majd elkezded.
Nem maradsz le semmiről!
Ha szilárdabbak mint az acél miért ne terhelje le magát?
A gyúrás nekem nem 3kgos súlyzókat jelent,hanem maximális megeröltetést,4x8as szériákban!Amit te mondasz az nem gyúrás,azt csinálhatja,csak hamar meg fogja unni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!