Motocross vagy Downhill MTB? Melyiket érdemes magyarországon elkezdeni? Melyikhez milyen lehetőségek vannak itthon?
4-es, nem vitázni szeretnék, de valószínűleg nem sok fogalmad lehet a DH-ról.
Én egyik sportot sem űzöm, de a DH tényleg félelmetesebbnek tűnik számomra is. MX-ben nem kell átmenned gyökereken, sziklákon, nagyon meredek technikás lejtőkön, csak is kizárólag egy szinte sík pályán, ami végig ugyan olyan felületű, és bele van rakva pár nagy ugrató.
És remélem azt is tudod, hogy a legtöbb DH pályán is simán el lehet érni 60 km/h-t (sok pályán akár 80+-al is lehet ereszkedni néhány helyen), és képzeld, ilyen sebességgel ugratnak is. :D De nem 2 métereket, hanem ezt még 10-zel megszorozhatod simán.
Ember, láttál te már egyáltalán UCI Downhill versenyt életedben? Vagy egyáltalán tudod mi az a downhill? :D Nem abból kell kiindulni, hogy az öregasszonyok 10-el gurulnak le a boltba, attól még lehet gyorsan menni biciklivel is.
Ha neked 80 km/h hihetetlen biciklivel egy lejtőn, akkor mit szólsz 135-höz? :D ( [link]
Tessék, itt egy 80+-os magyar videó is ( [link]
És rengeteg UCI világbajnoki DH pályán vannak olyan speed section-ök, ahol szinte minden versenyző 70+-al szokott elmenni. Remélem azért nem tiportam bele a lelkedbe nagyon.
Belinkelsz egy videót ahol sípályán lefele megy 135 km/h-val az illető? Te most vagy ennyire selejt vagy, vagy csak megjátszod magad. Gondolkodj már egy kicsit, ha egy szánkón megindítanak a csúcsról ugyan úgy eléred azon sebességet. Kvázi, teljesen irreleváns itt az MTB bicikli. Nem is értem, hogy ezt most miért linkelted be.
Ha már idióta videókat linkelgetsz, tessék én is linkelek neked egyet: https://www.youtube.com/watch?v=odikylc80tI
"Egyébként nagyon sok profi downhill versenyző motocrossozik" Neveket kérek. Nagyon nem vagy tisztában a motokrossz fogalmával. Gondolom te ugyan azon sügér vagy, aki ráül motorra, ugrat egyet aztán kitöri a nyakát, mert ugye ő "MTB-zik" aztán ott nem kell érkezésnél a gázzal, fékkel játszani, hogy ne legyen buktavári.
Olvasgass egy kicsit, ha viszont csak a videókból tanulsz (ha egyáltalán tanulsz, ennyi ésszel..)
https://www.youtube.com/watch?v=7fXrM8xPBTQ
Nem kell urban legends-eket gyártani, csak azért mert te elvakult fanatikus MTB megszállott vagy, az meg már csak hab a tortán, hogy ilyen hipotéziseket állítasz, hogy MTB-sek motokrosszoznak "edzés" gyanánt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!