Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Taekwondo vagy Japán jujutsu...

Taekwondo vagy Japán jujutsu a jobb harcművészet? Melyikkel tudja magát valaki jobban megvédeni egy támadás esetén?

Figyelt kérdés

2021. jan. 8. 20:16
1 2 3 4 5 6
 31/51 anonim ***** válasza:
59%

Ez mekkora egy tipikus bullshit hazugság, ami még provokatív is😂

Ezeket az elpusztíthatatlan, legyőzhetetlen, 20-30 éve wing tsunozó, krav magázó, aikidózó mestereket nem kell félteni egy utcai helyzetben? Hát én azért félteném őket, már ne is haragudj. Még csak nem is azért, mert hiába gyakorlod a wing tsunhoz hasonló kamu harcművészeteket 30 évig, és vásárolod meg a fokozatokat, attól még a reális harci tapasztalatod nulla marad. Inkább azért, mert az utca kiszámíthatatlanságának egy 30 éve wing tsunt gyakorló mester ugyanúgy ki van szolgáltatva, mint egy 30 éve ökölvívást űző bajnok,vagy mint bárki.

Elhiszem, hogy itt mindenki olyan szerencsés az életben, mint a 30-as hozzászóló, és mindenkit halhatatlan, 48 kilós terminátorok, és sebezhetetlen krav maga mesterek vesznek körül, de azért a rugóskés ellen, na meg a narkós, agresszív, bármire képes (zömében roma, és zömében csoportosan támadó) vadállatok ellen annyira ne legyetek biztosak abban, hogy ez ér bármit is. Legyetek szerények, járjatok nyitott szemmel, monitorozzátok folyamatosan a környezeteteket, határozottak legyetek, legyen jó problémamegoldó képességetek, kerüljétek a bajt. Ha ezek megvannak, akkor nagy bajotok nem lesz az utcán. Ezek a legfontosabb önvédelmi előnyök, nem a küzdősport, és pláne nem a wing tsun, és a hasonló átverések.

2021. jan. 10. 13:25
 32/51 anonim ***** válasza:

"Legyetek szerények, járjatok nyitott szemmel, monitorozzátok folyamatosan a környezeteteket, határozottak legyetek, legyen jó problémamegoldó képességetek, kerüljétek a bajt. "

Legtöbb, aki eljut a danos vagy több danos szintig, pont eszeri t él. Nem véletlenül. Addigra az ember fel tudja mérni a veszélyt.

2021. jan. 10. 14:08
 33/51 anonim ***** válasza:
58%

Kivéve, ha hátulról jön bicskával. Vagy ha három különböző irányból.

Bocs, de ezen az oldalon már senki nem tudja komolyan venni a 95 danos aikido mesterek, vagy a kőszikla erejű wing tsun oktatók hitelességét. Haver, lépj túl ezen. Az ilyen európai bullshido mesterek 99%-a csak egy középkorú (vagy idős kókler), aki anno, valamikor fiatal korában elkezdte az adott stílust, beszippantotta annak hazug marketingje,aztán X év alatt annyira a hatása alá került, és annyira benyalta magát a hívány edzőknek, hogy hajlandó volt súlyos pénzeket kidobni a kamu fokozatvizsgákra. A végén aztán így lett belőle mester, majd amikor átlátta a rendszer működéset, akkor utána ő kezdte el folytatni azt az átveréssel járó, térítő toborzást, amit elődei is nyomtak, és aminek ő is áldozatul esett.

Ezek a harcművészetnek csúfolt becsapások ugyanúgy működnek, mint az MLM cégek, vagy mint a piramis vállalkozások sales-osztályai. Elhitetik veled, hogy van egy szolgáltatásuk (esetünkben az önvédelem), ami 100%-os hatékonysággal bír, úgyhogy válaszd őket. Annyira átmossák az agyadat, hogy őket választod. Aztán ha ténylegesen, ne adja Isten élesre fordulnak a dolgok, akkor pedig pórul jársz, mert bedőltél nekik.

2021. jan. 10. 14:58
 34/51 anonim ***** válasza:
Azért írtam is, hogy igazán megtanulni minden körülmények közt megvédeni úgysem tudod magad, de vannak sparring alapú valósághű küzdősportok amik elonyodre válnak egy esetleges utcai szituáció során, de az összes küzdősport egyszerre csak egy támadó ellen van kiképezve, és csak is fegyvertelen támadó ellen.. Ha többen korbeallnak késekkel stb, ott már hiába vagy keményebb mint ők, míg egyet lenyomsz addig a többi megszur
2021. jan. 10. 15:26
 35/51 anonim ***** válasza:
42%

Így van!

Viszont a sparring alapú küzdősportok még egyetlen, fegyertelen támadó ellen sem jelentenek biztos előnyt. Akár jelenthetnek, de nem mindig. Az utca kiszámíthatatlan. A fegyvertelennek látszó támadó is bármikor előránthat bármit a zsebéből, jobb nem kockáztatni. Ráadásul a sparringok miatt hiába vagy hozzászokva a pofonokhoz, hiába van valamilyen mértékű harci tapasztalatod, az utcán nem olyanok a körülmények, mint az edzőteremben. Egy sok éve thai bokszoló, rutinos csávót is simán mefektet egy drogos, javítóintézetes tróger, akinek kiskorától abból az élete, hogy balhézik, kötekszik, és verekszik. Sajnos ez az igazság.

Azért senki ne menjen küzdősportra, mert önvédelmi szándékai vannak, csak akkor, ha sportolni, egészséget megőrizni, és fejlődni szeretne valamiben, ami a javára válik.

2021. jan. 10. 15:33
 36/51 anonim ***** válasza:
9%

"Egy sok éve thai bokszoló, rutinos csávót is simán megfektet egy drogos, javítóintézetes tróger, akinek kiskorától fogva abból áll az élete, hogy balhézik, kötekszik, és verekszik. Sajnos ez az igazság."

ez nagyon szomorú, de igazad van.

2021. jan. 10. 15:38
 37/51 anonim ***** válasza:

33as is csak fotelharcművész, szàjkaratéban danos.

Én sosem olvastam pl kyo klubokban hogy azzal reklámoznák hogy megver bárkit. Ellenben hangsúlyozzák mint életmód, szemlélet, egészség stb.

2021. jan. 10. 15:44
 38/51 anonim ***** válasza:

Miért lennék fotelharcos, vagy szájkaratés? Én nem keménykedem, vagy játszom a mestert, ellentétben itt sokakkal, akik akkora utcai harcosnak képzelik magukat, hogy képesek megítélni, hogy milyen küzdősport hatékony utcai bunyóban, ami ma már egy nem létező fogalom. Nem is értem. Ez szerintem viccnek is rossz.

A kyokushinról pont nem vagyok rossz véleménnyel, szerintem az nem feltétlenül tartozik abba az okádék kategóriába, ahova a wing tsun, meg a krav maga. De azért ne legyél álszent, kedves 37-es. Senki nem mondta, hogy bármelyik küzdősport azt reklámozná, hogy bárkit meg fogsz tudni verni, ha beiratkozol hozzájuk. A szövegértésed nulla. Azt szokták reklámozni, hogy ha beiratkozol hozzájuk, akkor reális, effektív önvédelmi tudásra fogsz szert tenni. Ez akkor is hazugság, ha egy színvonalas klub mondja. Linkelek csak néhány példát, ahol az adott kyokushin egyesületet kifejezetten az önvédelmi tudás reklámozásával hirdetik. Szerintem ez akkor is káros, ha az egyesület egyébként nívós.

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

2021. jan. 10. 16:06
 39/51 anonim ***** válasza:
68%
Na azért ebben én nem értek egyet hogy az utcai narkós tròger javítóintézetes simán megfektetne egy sok éve küzdősportolo thai boxost. Se a drog se a pia nem fog kemennye tenni, ezek minden nap be vannak állva, allokepesseg 0, edzettseg 0, ráadásul a pia és a drog leepit. Ezek inkább azért veszélyesek mert nincs veszteni valójuk és kiszámíthatatlanok, ergo szúrnak vagy ilyesmi. De fizikálisan egy utcán narkozo pias bűnöző sehol sincs egy képzettebb küzdősportostol.
2021. jan. 10. 16:16
 40/51 anonim ***** válasza:

jogos amit mondasz gery de nem teljesen pontos. a jelenleg az utcán lévő dizájner drogok (kristály, herbál, tabletták, varázsdohányok) gyakorlatilag zombit csinálnak a használójából. érdemes erről you tube videókat nézni vagy csak körül nézni pesten pályaudvarok környékén. zombik, akik egyszer csak időközönként bekattannak és ököllel neki mennek akárkinek aki jön velük szembe az utcán. sokszor amikor bandába vannak verődve akkor egymást is képesek szétverni. szétverik a villamost, a metrót, a padokat, a kukákat, a kirakatokat, meg mindent. ijesztő állatok.

ezeket az embereket amikor ilyen állapotban vannak esélyed sincs kiütni. de komolyan. ne az aluljárós csövesre gondoljatok hanem tényleg arra a megtermett romára aki most jött ki az elvonóról, agresszív idegbeteg barom aki mindennek neki megy. egy ilyen vehemens támadó váratlanul tud érni akármilyen tai boxolót. ezekbe a támadókba ilyenkor akkora erő van és annyira be vannak állva hogy hiába ütöd neki a bal egyenest, meg hiába rúgod neki a combost nem fog kidőlni, hanem jön neked, üt, rúg, harap, csíp, lök, dobál, fejel, térdel, könyököl, köpköd, ordibál. én Ózd mellett laktam évekig. ott napi szinten lehetett látni ilyen hiénákat. lehet hogy egy haladó tai boxoló képes felvenni vele a versenyt és nagy kárt nem tud benne tenni egy ilyen állat, de azért nem olyan egyszerű a dolog hogy a küzdősportoló majd csattint egy-két horgot és a támadó már fekszik is.

2021. jan. 10. 16:32
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!