Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Egy olyan 5 honap alatt...

Egy olyan 5 honap alatt milyen szintig lehet eljutni taekwondoban?

Figyelt kérdés
Nem azt mondom, hogy csak 5 honapig akarok jarni, de kb ennyi idom lesz nyarig, es erdekel meddig tudnek (kb) eljutni szintileg.

2017. okt. 30. 09:03
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Általában ha heti 3-szor tudsz járni, 2 vagy 3 hónap alatt lehet vizsgát tenni, hogy a következő Gup-ba lépj. Fekete öv előtt a junior szintek 10 Gup-ból állnak (10-től kezdve haladva az elsőig), úgyhogy a 9. Gupba el fogsz tudni jutni. Az 1. Gup után van még 9 dan szint, én minél nagyobb szinten vagy, annál több idő kell, hogy a következőre juss. Ez alapján a 9. Gub kevésnek tűnhet, de valójában 5 hónap alatt, főleg az 1. 5 hónapban nagyon sokat lehet fejlődni. A Taekwondo harcművészet, úgyhogy meg fogsz tanulni formagyakorlatokat, de fogsz sparringolni is, és az az, ami igazán fontos a fejlődéshez. Valamennyi önvédelmet is fogsz tanulni, de abban a taekwondo nem valami erős. Emellett elég nagy hangsúlyt fektetnek az elméleti tudásra is. Illetve 5 hónapnyi edzés az önbizalmadat is jelentősen fogja növelni.

A "teljes" TKD "tananyagnak" persze csak egy apró töredékét lehet ennyi idő alatt átadni és elsajátítani, de a 0-hoz képest az az 5 hónap is nagyon sok, úgyhogy ha úgy találod, hogy ez a stílus tetszik, akkor kezdd el nyugodtan minél hamarabb.

Egyébként mi a célod a taekwondóval? Tanultál már előtte egyéb harcművészetet (esetleg küzdősportot vagy önvédelmi rendszert)?

2017. okt. 30. 09:30
 2/7 anonim ***** válasza:
68%

Pedig erős önvédelemben a Taekwondo, mivel az rúgás orientált és a rúgásokat átlag ember nem ismeri fel időben, de pláne reagálni nem tud rájuk.

Egyébként az alap rúgásokat megtanulod, illetve 5 hónap alatt azért megnyújtanak, tehát hajlékonyabb is leszel.

Én ajánlom, jó stílus.

2017. okt. 30. 10:36
 3/7 A kérdező kommentje:

Koszonom a valaszokat~

Egyebkent direkt azert valasztanam mert harcmuveszet es nem kozdosport~

Most meg ninjutsuzok ami viszont onvedelem

De egyebkent tancolok es a taekwondo egy reszet is tancolasban akarom visszaadni:)

2017. okt. 30. 16:03
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Taekwondo : Koreai harcművészet amit Choi Hong Hi hozott létre . Eme stílus 70%-a lábtechnika . Tartalmaz fogásokat , bontásokat ütéseket ..... De mint írtam alapja a láb . A Taekwondo két részre szakad ITF ez a jobbik fajta . És WTF ami ugyan olimpiai sportág is de szarra sem jó és túlságosan a látvány felé hajlik , míg a hatékonysága nagyon alacsony . Hogy 5 hónap alatt meddig lehet eljutni ? Hát megtanulsz valamit de azért a komplett anyaghoz képest nem sokat. Bár az igaz hogy lehet azért benne fejlődni , tehát szert teszel tudásra . Amúgy nagyban függ hol , milyen mesternél tanulsz . Önvédelemre sem rossz de kéztechnikáját érdemes kiegészíteni az ökölvívással .
2017. okt. 30. 16:25
 5/7 anonim ***** válasza:
55%
A ninjutsu-ról meg inkább nem mondok véleményt . Fekete " otthonkában " rohangáló akrobatika bemutató , amit harcművészetként és hatékony rendszerként akarnak eladni a jónépnek . Mint valami balett show fegyveres mutatványokkal tarkítva és pár csecsásul kinéző mozdulattal , gurulással ... ... ...
2017. okt. 30. 16:28
 6/7 anonim válasza:
100%
Én jó pár éve Taekwon-do zok nálunk heti 5 edzés van, 2nap csak küzdelem, 3nap vizsgákra készülés, erősítés, meg törés és még pár dolog. nálunk évente van vizsga, tehét öt hónap, az öt hónap :)
2017. nov. 2. 12:58
 7/7 anonim válasza:
Szerintem nagyon sokat lehet haladni 5 hónap alatt ha van elszántság. Én 3 hónapot jártam és előtte sose és abból egészen sokat hiányoztam de volt öv vizsgám és ugrottam szóval sárga csíkos lettem de volt elszántság bőven. Ja és nekem csak heti 2 edzés volt
2022. jún. 10. 19:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!