Melyek a legjobb és leghatékonyabb önvédelmi és küzdősportok? Valószínűleg mindenkinek más, de én kíváncsi vagyok a tapasztalatokra.
Nekem a sorrend (a grappling-eseket teszem előre, de ez persze egyén- és ízlésfüggő):
1. BJJ
2. Judo
3. Birkózás
4. Sambo
5. Boksz
6. Thai boksz
7. Jujutsu
8. Karate
A japán jujutsu lehetne előbb is, de szerintem manapság nem nagyon lehet normális mestert találni.
Geri, nagyon örülök, hogy van itt más grapplinges is.
Igen, de azt mindig hozzá szoktam tenni, hogy a BJJ-t ki kell egészíteni olyan dologgal, ami "fentről" szeret dolgozni, mert a verseny-BJJ nagyon ráment a guard-húzásokra, ami szőnyegen jó, de utcán nem szívesen csinálnám. Ezért jó hozzá pl. a judo/birkózás, illetve nem árt némi boksz és egyebek. De ez csak az én szerény szakvéleményem.
Viszont ha a sok közül egyet kellene választani, akkor a BJJ-re tenném a voksomat.
Egyetértek. Elég megnézni, hogy a Gracie-ék hogyan arattak az egykori UFC-ben. Miután megjelentek, mindenki elkezdett tanulni földharcozni. És nem véletlenül ma is a földharcosok vannak a toplista elején, mint pl. Nurmagomedov.
Én is szeretem, de nekem talán itt a bácsi a kedvencem:
Földharcnak mondjuk 1!1ellen ér valamit?! bár a fene tudja,nem fetrengenék a nyugati aluljároban...
Olyan kell ami több ember ellen jó vagy legalább gyorsan egyidöre kivonható a harcból valaki, amig a másikat lehet csépelni. Ilyen verés forgo stíluban. Erre a föld harcok nem jók...persze nem árt ha tudod.
Kick box,judo.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!